این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۱۳-۳۱
عنوان فارسی
اثر مولتی آنزیم کمزایم بر صفات عملکردی، کیفیت تخممرغ و قابلیت هضم مواد مغذی در جیرههای رقیقشده مرغهای تخمگذار هایلاین W۳۶ در اواخر دوره تولید
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: بررسی استفاده از آنزیم در جیرههای رقیقشده بر عملکرد و کیفیت تخم مرغ و قابلیت هضم مواد مغذی مرغهای تخمگذار هدف: در این تحقیق اثر سطوح مختلف آنزیم کمزایم در جیرههای رقیقشده، بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و قابلیت هضم مواد مغذی مختلف جیره در اواخر دوره تولید مرغهای تخمگذار سویه هایلاین W36 در دو آزمایش مورد مطالعه قرار گرفت. روش کار: تیمارهای آزمایشی استفاده شده در این آزمایش عبارت بودند از: جیره کنترل (تیمار 1)، جیره رقیقشده (کنترل منفی) (تیمار 2)، جیره رقیقشده همراه با آنزیم به مقدار 25/0 گرم در کیلوگرم (تیمار3) ، جیره رقیقشده همراه با آنزیم به مقدار 50/0 گرم در کیلوگرم (تیمار4) و جیره رقیقشده همراه با آنزیم به مقدار 75/0 گرم در کیلوگرم (تیمار5) و جیره رقیقشده همراه با آنزیم به مقدار 1 گرم در کیلوگرم (تیمار6). در آزمایش اول از 450 قطعه مرغ نژاد لگهورن سویه هایلاین W36 در سن 60 هفتگی (با وزن متوسط 55 ± 1550 گرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل 5 تیمار با 5 تکرار (18 پرنده در هر تکرار) استفاده گردید. درآزمایش دوم برای تعیین قابلیت هضم از 100 قطعه مرغ نژاد لگهورن سویه هایلاین W36 70 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل 5 تیمار با 5 تکرار (4 پرنده در هر تکرار) استفاده شد. نتایج: بررسی مصرف خوراک پرندهها در طول آزمایش، نشان داد که تفاوت معنیداری (05/0>P) در میانگین خوراک مصرفی پرنده بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت. بدین ترتیب نشان داده شد که افزودن 50/0 گرم در کیلوگرم آنزیم به جیرههای رقیقشده می تواند عملکرد تولیدی پرنده را تا سطح تیمار کنترل مثبت افزایش داده و حتی در سطوح حاوی سطوح 75/0 و 1 گرم در کیلوگرم، عملکرد بالاتری نسبت به تیمارهای کنترل مثبت و منفی داشته باشد. تیمارهای حاوی حاوی سطوح 75/0 و 1 گرم در کیلوگرم آنزیم، دارای بهینهترین ضریب تبدیل خوراک بودند. ارتفاع سفیده تخم مرغ، واحد هاو و وزن پوسته تخممرغ بطور معنیداری در جیرههای حاوی آنزیم نسبت به کنترل منفی بهبود یافت (05/0>P). وزن و درصد زرده، درصد سفیده و نسبت سفیده به زرده تخممرغ تحت تاثیر تیمارهای مختلف آزمایشی قرار نگرفت (05/0P). نتیجه گیری نهایی: از بین سطوح آنزیم استفاده شده بر اساس بسیاری از فراسنجهها بخصوص تولید تخممرغ، ضریب تبدیل خوراک و قابلیت هضم بسیاری از مواد مغذی جیره سطوح 75/0 و 1 گرم در کیلوگرم آنزیم نتایج بهتری بهمراه داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم کمزایم، عملکرد، مرغ تخمگذار، قابلیت هضم، کیفیت تخم مرغ،
عنوان انگلیسی
The effect of kemzyme on production performance, egg quality and nutrients digestibility in Hy Line- W36 laying hen at late production phase
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایمان حاج خدادادی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
سجاد عباسی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7555_8cc0ba8a1cc042f346dcfb465a5070b7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-676507.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات