این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۶، شماره ۵، صفحات ۴۴۴-۴۵۲
عنوان فارسی
تأثیر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالب سی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف : دارچین یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی است که درطب سنتی خواص درمانی زیادی دارد. هدف این مطالعه تعیین اثر عصاره دارچین بر روی سطوح اجزای پروتئینی سرم خون در موش نژاد بالبسی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر موش نر کوچک آزمایشگاهی نژاد بالب سی انتخاب شدند و به صورت تصادفی به 5 گروه شامل؛ کنترل، دارونما و 3 گروه تیمار تقسیم شدند. حیوانات گروههای تیمار به ترتیب سه دوز 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم در روز از عصاره دارچین را به صورت تزریق درون صفاقی به مدت 20 روز دریافت کردند. گروه شاهد در این مدت هم حجم عصاره، سرم فیزیولوژی دریافت نمودند و در گروه کنترل تزریق انجام نشد. سپس با انجام خونگیری از قلب حیوانات، سطوح سرمیآلبومین، پره آلبومین آلفاگلبولین 1، آلفا گلبولین2، بتا گلوبولین و گاما گلوبینها اندازهگیری شدند. دادهها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که سطح پره آلبومین در دو گروه 100 و 200 تیمار دوزهای عصاره در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت(05/0 p<)، میزان آلفاـ گلوبولین 1 و بتا 2ـ گلوبولین در گروه دریافت کننده دوز 200، میزان آلفا گلوبولین 2 در گروه 100 و گاما در گروه 100 و 200 افزایش معنیداری داشت(05/0p<)، ولی آلبومین در گروه 200 کمتر از گروه کنترل بود(05/0 p<). نتیجهگیری: با توجه به نتایج، به نظر میرسد که عصاره دارچین قادر است تأثیر قابل ملاحظه در تولید گلبولینها داشته باشد و کاهش سنتز آلبومین را میتوان به عنوان یک نشانه در تغییر فعالیت سلولهای کبدی در نظر گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دارچین، پره آلبومین، آلبومین، الکتروفورز
عنوان انگلیسی
The Effect of Cinnamon Extract on Serum Proteins Levels of Male Balb/c Mice
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aim: Cinnamon is a plant with many pharmaceutical effects. The present research evaluated the effects of Cinnamon bark extract on serum proteins level in male Balb/c mice. Methods: In this experimental study, 40 small Balb/c mice were chosen and divided into 5 groups: a control group, a case group, and three treatment groups. Normal saline was administered as placebo to the case group while the control group received no injections.. Cinnamon extract in doses of 50, 100 and 200 mg/Kg/48hr were injected intraperitoneally for 20 days to treatment groups. The levels of pre albumin, albumin, alpha-1, alpha-2, beta and gamma globulins were separated electrophoretically and calculated from the pattern of electrophoretogram. Results: The result indicated that the levels of pre albumin decreased significantly in two experimental groups (doses of 50 and 100 mg/kg), the levels of alpha-1 and beta in 200 group, alpha-2 level in 100 and gamma in 100 and 200 groups increased significantly .The injection of 100 mg/Kg/48h extract of Cinnamon decreased (p< 0.05) the albumin level in plasma in treatment group as compared to the control group. Conclusion: Results of this study indicated that the serum level of globulins has not changed dramatically by the extract of Cinnamon. Since albumin synthesis occurs in the liver cells‚ thus administration of Cinnamon may affect the function of liver cells.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cinnamon, Pre albumin, Albumin, Electrophoresi
نویسندگان مقاله
مهرداد مدرسی | m modaresi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-184&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات