این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۶، شماره ۵، صفحات ۴۵۳-۴۶۳

عنوان فارسی ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان فنل تام برخی ازسبزیجات مصرفی شهریاسوج
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌هایی هستند که محافظت بدن را در مقابل تخریب ناشی از استرس‌های اکسیداتیو به عهده دارند. هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی در فصل پاییز سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. تعداد 5 نمونه سبزی خوراکی از روستای امام زاده جعفر و میدان تره بار شهر یاسوج جمع‌آوری شدند و عصاره متانولی آنها تهیه گردید، سپس مقدار فنل تام و فلاونوئید نمونه‌ها به ترتیب با روش‌های فولین سیو کالتو و زیشن و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنها با استفاده از آزمون‌های دی‌فنیل‌پیکریل هیدرازیل، توان آنتی‌اکسیدانی احیاء یون فریک، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس، فسفومولیبدات و اکسید نیتریک ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه وتحلیل شدند. یافته‌ها: میزان فنل تام جعفری و بادمجان به ترتیب 165 و20 میلی‌گرم اسید گالیک درصد گرم بود. اسفناج و بادمجان با مقادیر 3/53 و2/2 میلی‌گرم روتین درصد گرم، به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار فلاونوئیدها را به خود اختصاص دادند. در آزمون‌های دی‌فنیل‌پیکریل هیدرازیل گشنیز و گوجه‌فرنگی با مقادیر 85/2 و 39/0 میلی‌مول ترولکس برکیلوگرم، توان آنتی اکسیدانی احیاء یون فریک اسفناج و گوجه‌فرنگی با مقادیر 66/25 و33/1 میلی‌مول یون فریک بر کیلوگرم، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس اسفناج و گوجه‌فرنگی با مقادیر 8/11 و 54/0 میلی‌مول ترولکس برکیلوگرم، فسفومولیبدات اسفناج و بادمجان با مقادیر 17/2 و 6/0 میلی‌مول ترولکس بر کیلوگرم و درآزمون اکسیدنیتریک گشنیز و اسفناج با مقادیر 8/31 و15/13 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که از بین سبزیجات انتخابی اسفناج و گشنیز دارای بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سبزیجات، آنتی‌اکسیدان، فنل تام، دی فنیل پیکریل هیدرازیل

عنوان انگلیسی Evaluation of Antioxidant Properties of Vegetables Consumed in Yasuj, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aim: Antioxidants are compounds that protect the body against damage caused by oxidative stress. This study evaluated the antioxiadant properties of vegetables consumed in Yasouj, Iran. Methods: In this experimental study conducted at Yasouj University of Medical Sciences in 2010, the samples (parsley, coriander, spinach, tomato, and eggplant) were collected from the village of Imam Zadeh Jafar and Yasouj. Their methanol extracts were prepared, then total phenol and flavonoids were assessed by Folin-Ciocalteu and Zyshen methods respectively. The antioxidant activities of the plants were estimated by using Diphenylpicrylhydrazyl (DPPH), Trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC), Ferric-reducing antioxidant power (FRAP), phosphomolybdat, and nitric oxide. The collected data were analyzed by the SPSS software (version 17) using one-way ANOVA. Results: parsley and eggplant had the highest and lowest amount of total phenol respectively, while spinach and eggplant had the most and the least amount of flavonoids respectively. Antioxidant activity of coriander and tomato were maximum and minimum by diphenylpicrylhydrazyl method respectively. In both FRAP and TEAC methods, spinach and tomato had the highest and lowest antioxidant activity respectively. By the nitric oxide assay, coriander had the highest and spinach had the lowest amount, while spinach had the highest antioxidant activity according to Phosphomolybdat method. Conclusion: This study showed that spinach and coriander had the highest antioxidant activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم ادیب فرد | a adibfard


علی میرزایی | a mirzaie


رضا حاجی حسینی | r hajihossini


هیبت اله صادقی | h sadeghi


بهمن شریفی | b sharifi


رضا محمدی | r mohammadi



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-185&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات