این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۱۹۹
عنوان فارسی
مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی دانه گیاه اسفرزه
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: با توجه به مقاومت میکروارگانیسمها نسبت به آنتیبیوتیکها، محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدید برای جایگزینی آنتیبیوتیکها هستند، که در این میان گیاهان دارویی نقش مهمیرا بازی میکنند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه اسفرزه روی تعدادی از میکروارگانیسمها بود. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، بعد از جمعآوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه، اثر آن بر روی10 میکروارگانیسم مختلف بررسی شد. همچنین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتریها اندازهگیری شد و سپس قطر هاله عدم رشد این عصاره با آ نتیبیوتیکهای استاندارد مقایسه شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری آنالیز واریانس و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: این مطالعه نشان داد که همه میکروارگانیسمهای مورد بررسی به غلظت 10 و20 میلیگرم بر میلیلیتر از عصاره گیاه اسفرزه مقاوم هستند. در غلظت40 میلیگرم بر میلیلیتر استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلیمتر را نشان دادند و در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلیمتر و استاف اپیدرمیدیس 18 میلیمتر بود. قابل قبولترین غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی عصاره به ترتیب40 و80 میلیگرم بر میلیلیتر گزارش شد که مربوط به استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس بود. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه اسفرزه در مقایسه با آنتیبیوتیکهای استاندارد اثر ضد میکروبی برروی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوس اپیدمیدیس دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسفرزه، ضد میکروبی، میکرو ارگانیسم
عنوان انگلیسی
A Study on Antimicrobial Effects of Plantago Psyllium
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction & Objective: Due to emergence of resistance of antibiotics to microorganisms, investigations for novel antimicrobial agents have always been one of the major preoccupations of the medical societies. The present investigation aimed to study the antimicrobial properties of Plantago psyllium on some of pathogen microorganisms. Materials & Methods: This experimental study was carried out at Yasouj University of Medical Sciences in 2010. After collection and preparation of hydroalcoholic extract of Plantago psyllium, its effects against human pathogen microorganism (overall 10 microorganisms) were evaluated. Minimal Inhibitory Concentration (MIC) and minimum lethal concentration were determined for this extract. The antimicrobial effect of Plantago psyllium extract with commercial antimicrobial agents were compared. Collected data were analyzed by SPSS software using one-way ANOVA and chi-square test. Results: Findings of the present study revealed that in l0 mg/ml and 20 mg/ml concentrations of the extract, all bacteria were resistant to Plantago psyllium. In 40 mg/ml concentration, only Staphylococcus areus and staphylococcus epidemidis showed zone of inhibition (ZOI) of 10 mm and 13 mm respectively while in 80 mg/ml concentration, the maximum ZOI was 20 mm in Staphylococcus areus and 18 mm in staphylococcus epidemidis. The acceptable MIC and MLC were 40 mg/ml and 80 mg/ml in Staphylococcus areus and staphylococcus epidemidis respectively. Conclusion: Our data clearly indicated that the extract displayed equivalent compatibility with standard antibiotics on Staphylococcus areus and staphylococcus epidemidis bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Plantago psyllium, Antimicrobial, Microorganism
نویسندگان مقاله
اصغر شریفی | a sharifi
محسن نغماچی | m naghmachi
سهیلا جاهد | s jahedi
سید عبدالمجید خسروانی | sam khosravani
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-274&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات