این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۵۱-۶۰

عنوان فارسی تأثیر ترانس چالکون برفعالیت آنزیم آلفاآمیلاز، میزان قند خون ولیپیدها در رت‌های دیابتی وغیردیابتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: آلفا آمیلاز مهم‌ترین آنزیم تجزیه کننده نشاسته است. با مهارآلفا آمیلاز می‌توان از تجزیه وجذب مواد نشاسته‌ای در روده جلوگیری و میزان قند خون را کنترل نمود. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ترانس چالکون بر فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز، میزان قند خون و لیپیدها در رت‌های دیابتی و غیر دیابتی بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. تعداد 60 سر رت به طور تصادفی به10 گروه مساوی به عنوان کنترل غیر دیابتی، کنترل دیابتی و چهار گروه آزمایش غیر دیابتی و چهار گروه آزمایش دیابتی تقسیم شدند. رت‌های دو گروه کنترل، روغن دانه انگور دریافت نمودند و به رت‌های گروه آزمایش مقادیر 2، 8، 16 و 32 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن چالکون به صورت گاواژ در یک دوره 24 روزه خورانده شد. به صورت یک روز در میان قند خون و در روزهای صفر، 12 و 24 میزان انسولین و در پایان دوره لیپوپروتئین‌ها و فعالیت آلفا آمیلاز اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: چالکون در گروه رت‌های سالم و دیابتی به طورمتوسط2/25 درصد قندخون را کاهش داد. این دارو موجب کاهش میزان انسولین سرمی‌ گردید. چالکون در رت‌های سالم و دیابتی به طورمتوسط فعالیت آلفا آمیلاز را به میزان 9/34 درصد کاهش داد. به دنبال آشفتگی درمتابولیسم لیپیدها ناشی از دیابت، این داروموجب بهبود متابولیسم لیپوپروتئین‌ها گردید و میزان آب، غذای مصرفی وحجم ادرار را کاهش داد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که احتمال دارد ترانس چالکون با مهار آلفاآمیلاز باعث کاهش قندخون و کاهش وزن شود. هم‌چنین بهبود متابولیسم لیپوپروتئین‌ها ممکن است به واسطه اثر مهاری این دارو برآنزیم‌های هیدروکسی متیل گلوتاریل کوآ ردوکتاز و فسفودی استراز رخ دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلفاآمیلاز، قندخون، لیپوپروتئین، انسولین

عنوان انگلیسی The Effect of Trans-Chalcone on Amylase Activity, Blood Glucose and Lipid Levels in Diabetic and Non Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Alpha amylase is the most important decomposing enzyme in starch. Digestion and absorption of starch in the intestine can be prevented and also the blood sugar levels can be controlled by restrain and control of alpha amylase. The aim of this study was to evaluate the effect of trans-chalcone on amylase activity, blood glucose and lipid levels in diabetic and non diabetic rats. Materials & Methods: This experimental study was conducted in 1388 at Tehran University of Medical Sciences. Sixty rats were randomly divided to ten equal groups: non diabetic control, diabetic control, four non diabetic experiments and four diabetic experiments. Control groups received grape seed oil and experimental groups received 2, 8,16 and 32 mg/kg of body weight in a period of 24 days with a gastric cannula. Blood sugar, every two days, serum insulin levels in days 0,12, and 24 and at the end of the experiment, lipoproteins and alpha amylase activity were measured.The data were analyzed by one way analysis of variance, ANOVA, followed by Turkey,s test with SPSS soft ware . Results: On average Chalcone reduced 25.5% of blood sugar in normal and diabetic rats. IT also decreased the serum insulin level. On average, chalcone decreased 34.9% of alpha amylase activity in normal and diabetic rats. Following disturbances in lipids metabolism caused by diabetes, this drug improved lipoproteins metabolism and reduced water, food and urine volume. Conclusion: This study shows that trans-Chalcone reduces blood sugar and body weight via inhibition of alpha amylas. Moreover, improvement of lipoprotein metabolism may happen via the inhibitory effect of this drug on hydroxyl methyl glutaryl -COA reductase and phosphodiesterase.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alpha Amylase, Blood Sugar, Lipoprotein, Insulin

نویسندگان مقاله محمود نجفیان | m najafian


آزاده ابراهیم حبیبی | a ebrahim habibi


پریچهر یغمایی | p yaghmaei


کاظم پریور | k parivar


باقر لاریجانی | b larijani



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-284&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات