این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱۹۹-۲۱۱
عنوان فارسی
تأثیر مکمل آنتیاکسیدانهای آستازانتین، ویتامینهای E وC بر موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیمهای پرچربی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: چاقی موجب افزایش استرس اکسیداتیو و پروسههای التهابی در هر دو جنس میشود. نشان داده شده است که آنتیاکسیدانهای طبیعی موجود در غذا دارای آثار ضد التهابی و ضد اکسیداسیون میباشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آثار مکملهای آنتیاکسیدانها بر موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیمهای پر چربی بود. مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. تعداد 48 رت ویستار نر به طور تصادفی به 4 گروه رژیم پرچرب آزاد (61 درصد کالری از چربی)، رژیم پرچرب محدود(30 درصد)، رژیم پرچرب حاوی مکمل آنتیاکسیدانهای آستازانتین ، ویتامین E و C و رژیم پرچرب محدود(30 درصد) حاوی مکملهای آنتیاکسیدانها تقسیم و به مدت 12 هفته با رژیم مورد نظر تغذیه شدند. غذای دریافتی حیوانات به صورت روزانه اندازهگیری شده و هفتگی توزین میشدند. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری کولموگروف ـ اسمیــرنوف تک نمونه، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس اندازهگیریهای مکرر تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: مکمل آنتیاکسیدانها توانست از افزایش وزن بدن حیوانات گروه رژیم پــرچرب ـ آزاد حاوی مکمل آنتیاکسیدانها (8/9 درصد) و رژیم پرچرب ـ محدود حاوی مکمل آنتیاکسیدانها (14/18درصد) در مقایسه با رژیمهای فاقد آنتیاکسیدان بکاهد. این در حالی بود که انرژی دریافتی روزانه حیوانات در گروههای دسترسی آزاد( 8/58 و6/ 58 کیلوکالری در روز به ترتیب برای رژیم فاقد آنتیاکسیدانها و حاوی آنتیاکسیدانها) و دسترسی محدود ( 7/41 و 6/41 کیلوکالری در روز به ترتیب برای رژیم فاقد آنتیاکسیدانها و حاوی آنتیاکسیدانها) با هم تفاوت معنیداری نداشتند(05/0p>). نتیجهگیری: این بررسی نشان داد افزودن مکمل آنتیاکسیدانها به رژیمهای القاء کننده چاقی، به خصوص اگر همراه با رژیمهای محدود از کالری باشند، قادرند آثار ضد چاقی در رتهای تغذیه شده با این رژیمها بر جای گذارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، رژیم پر چربی، چاقی
عنوان انگلیسی
Effects of Antioxidants Supplemment, Astaxanthin, Vitamin E, C, in Rat Fed a High-Fat Diet
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction & Objective: obesity is independently associated with increased oxidative stress in men and women. Natural antioxidants showed substantial antioxidative and anti-inflammatory activities in vivo. In this study, we examined the preventive effect of antioxidants supplement and/or restricted diet on the development of obesity induced by feeding a high-fat (HF) diet. Materials & Methods: The present study was conducted at Hamadan University of Medical Sciences in 2009. Forty-eight male Wistar rats were randomly assigned to HF purified diet (61% kcal from fat) ad libitum, HF restricted (30%), HF supplemented with astaxanthin, vitamin E and C (HFS), HFS restricted (30%) for 12 weeks. Daily food intake and weekly body weight gain were measured. The collected data were analyzed by the SPSS software using Colmogroph- Smirnov, One-Way ANOVA, and Two-Way ANOVA. Results: Dietary antioxidants suppressed body weight gain in the HF-diet ad libitum (-9.8%), and in HF restricted diet (-18.14%). Energy intake was not significant in HF with HFS (58.8 and 58.6 kcal/rat/d, respectively) and in HF restricted with HFS restricted (41.7 and 41.6 kcal/rat/d, respectively). Conclusion: results of this study suggest that antioxidants supplement might be of value in reducing the likelihood of obesity in rats fed with high-fat diets, especially when accompanying with restricted diets.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant, High-Fat Diet, Obesity
نویسندگان مقاله
علی اصغر وحیدی نیا | aa vahidinia
راهبه شاکرحسینی | r shakerhossini
حسین محجوب | h mahjub
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-323&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات