این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۲، صفحات ۳۳۰-۳۴۵

عنوان فارسی سنتز سبز نانوذره آهن و نقره با استفاده از عصاره چای سبز (Camellia sinesis L.) و بررسی اثر آن بر ویژگی‌های کمّی و کیفی گل گاوزبان اروپایی (Borago officinalis L.)
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی سطوح مختلف تیمارهای نانوذرات آهن و نقره بر ویژگی‌های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل گاوزبان اروپایی (Borago officinalis L.)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 95-1394 در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل انجام گردید. برای شناسایی نانوذرات سنتز شده از طیف‌سنجی مادون قرمز FT-IR و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. سپس نانوذره آهن در چهار سطح و نانوذره نقره در چهار سطح (شاهد، 40، 60 و ppm80) به‌عنوان تیمارهای آزمایش به‌صورت جداگانه و مخلوط باهم در دو مرحله محلول‌پاشی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که محلول‌پاشی نانوذرات آهن و نانوذرات نقره هر یک به‌طور جداگانه تأثیر معنی‌داری بر میزان کربوهیدرات محلول، موسیلاژ، کلروفیل a، کاروتنوئید، تعداد برگ در بوته، تعداد ساقه فرعی در بوته، ارتفاع گل‌آذین، تعداد گل در بوته و وزن خشک گل داشتند. بیشترین سطح (ppm80) از نانوذرات آهن و نقره بیشترین تأثیر را بر صفات اندازه‌گیری شده نشان دادند. در تمامی صفات تأثیرگذاری نانوذره آهن بیشتر از نانوذره نقره دیده شد، بجز در میزان کلروفیل b، که نانوذره نقره تأثیر بیشتری نسبت به نانوذره آهن نشان داد. در استفاده توأم و همزمان از نانوذرات آهن و نقره در سطوح مختلف تأثیرات متفاوتی مشاهده شد که بیشترین تأثیر معطوف به بیشترین غلظت‌ها از این نانوذرات بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of the green synthesis iron and silver nanoparticles of green tea (Camellia sinesis L.) extract on morphological and physiological traits of borage (Borago officinalis L.)
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effects of iron and silver nanoparticles on morphological and physiological traits of borage (Borago officinalis L.), an experiment was conducted as factorial based on randomized complete block design with three replications in 2016 at the University of Zabol. The identification of synthesized nanoparticles was performed using FT-IR infrared spectroscopy and scanning electron microscopy. The treatments included iron and silver nanoparticles with four levels (control, 40, 60, 80 ppm), sprayed together and separately in two stages. The results indicated that spraying iron and silver nanoparticles had significantly different effects on soluble carbohydrates, mucilage, chlorophyll a, carotenoids, leaf and branch number, inflorescence height, flower number, and dry flower weight. Iron and silver nanoparticles (80ppm) had the highest effect on the traits measured. In all traits measured, iron nanoparticles were more effective than silver nanoparticles except chlorophyll b. Simultaneous use of iron and silver nanoparticles showed different effects on all traits, so that the highest significant difference was recorded for iron and silver nanoparticles at 80ppm.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی دهمرده |
دانشیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

رمضان تاجی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

عیسی خمری |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

طیبه حداد |
کارشناس ارشد شیمی، دانشگاه زابل، زابل، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_116652_16bf2a05038a458d2f5ba4584f94841f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-677561.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات