این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۴، شماره ۲، صفحات ۳۴۶-۳۵۸

عنوان فارسی اثر تزریق عضلانی و وریدی عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis L.) بر ماندگاری فیله قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌منظور بررسی اثر عصاره آبی رزماری (Rosmarinus officinalis L.) بر ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در شرایط یخچال (1±4 درجه سانتی‌گراد) براساس بار میکروبی کل، ارزیابی شیمیایی و خصوصیات حسی انجام شد. بدین‌منظور ماهیان به سه گروه شامل ماهیانی با تزریق وریدی عصاره رزماری در مقادیر 0.1% و 0.3% (تیمار 2 و 3)، ماهیانی با تزریق عضلانی عصاره رزماری در دوزهای 0.1% و 3/0% (تیمار 4 و 5) و گروه فاقد تزریق (تیمار 1) تقسیم‌بندی گردیدند. بعد از 62 ساعت از زمان تزریق، ماهیان صید و فیله شده، سپس به مدت 16 روز در شرایط یخچال نگهداری شدند. در طی این مدت، هر 4 روز یک‌بار شاخص‌های پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک‌اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و بار باکتریایی کل (TVC) اندازه‌گیری شده و ارزیابی حسی نیز انجام گردید. با توجه به نتایج، تیمارهای 3 و 5 در شاخص‌های PV، TBA، FFA، TVB-N و TVC تفاوت معنی‌داری (0.05≥P) با سایر تیمارها داشتند. همچنین بین تیمار 5 در شاخص‌های TVC، TBA، FFA و TVB-N با تیمار 3 تفاوت معنی‌داری (0.05≥P) مشاهده شد که نشان‌دهنده عملکرد بهتر تزریق وریدی عصاره رزماری 0.3% در مقایسه با تزریق عضلانی عصاره رزماری 0.3% است، ضمن اینکه عصاره رزماری موجب بهبود خواص حسی نیز گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of intramuscular and intravenous injection of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) extract on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet in refrigerated storag
چکیده انگلیسی مقاله This research was performed to investigate the effect of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) water extract on shelf life of rainbow trout fillet in the refrigerator (4±1ºC) based on total microbial load, chemical evaluation and sensory characteristics. For this reason, the fish were divided into three groups including fish with intravenous injection of rosemary extract at the rate of 0.1% and 0.3% (treatment 2 and 3), intramuscular injection of rosemary extract at the rate of 0.1% and 0.3% (treatments 4 and 5) and non-injected (treatment 1). Fish were caught and filleted 62 hours after injection, then kept for 16 days at refrigerator. During this period, peroxide value (PV), thiobarbituric acid (TBA), free fatty acids (FFA), total volatile nitrogen base (TVB-N) and total bacterial load (TVC) indices were measured every 4 days and also sensory evaluation was performed. According to the results, treatments 3 and 5 showed significant differences (P<0.05) in PV, TBA, FFA, TVB-N and TVC indices in comparison with other treatments. Also there was a significant difference (P<0.05) between treatments 5 and 3 in TVC, TBA, FFA and TVB-N indices, showing a better performance of intravenous injection of rosemary extract (0.3%) compared to intramuscular injection of 0.3%. In addition, the rosemary extract improved sensory properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کوثر سوری |
کارشناس ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سید مهدی اجاق |
دانشیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

معظمه کردجزی |
استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

حجت میرصادقی |
دانشجوی دکترا، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_116653_6329d6a0cc7a9c328e2aad8bd2ffd771.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-677562.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات