این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۶
عنوان فارسی
بررسی فعالیت لاکتوباسیلهای موجود در محصولات لبنی محلی استان فارس در جذب و حذف کلسترول
چکیده فارسی مقاله
چکیده : مقدمه و هدف: کلسترول یک ترکیب مهم در اکثر واکنشهای بیولوژیکی بدن میباشد که مازاد آن با الگوهای اتصال مختلف به ترکیبات لیپوپروتئینی به عنوان یک ترکیب مضر در راستای ایجاد بیماریهای قلبی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی قدرت لاکتوباسیلهای موجود در محصولات لبنی و بررسی نحوه عملکرد آنها در جذب و حذف کلسترول تحت شرایط حضور نمکهای مختلف صفراوی در محیط کشت آزمایشگاهی انجام گرفته است. مواد و روشها: این مطالعه تجربی یک بررسی تصادفی بر روی گونههای لاکتوباسیل موجود در محصولات لبنی است که در سال 1387 بر روی 150 نمونه از محصولات لبنی دو شهرستان فسا و جهرم در استان فارس و در دانشکده پزشکی شیراز انجام شد. سویهها با استفاده از روشهای بیوشیمیایی مورد شناسایی در حد گونه قرار گرفته و سپس قدرت رشد آنها تحت شرایط حضور کلسترول و نمکهای صفراوی و نحوه عملکرد آنها در کاهش میزان کلسترول با روش رنگ سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید. یافتهها: بررسی محیطهای کشت نشان داد که همه سویههای به دست آمده علاوه بر رشد بالا تحت شرایط آزمایش، قدرت کاهش کلسترول را نیز به میزان قابل توجهی (69/34 ـ 82/7 میکروگرم بر میلیلیتر) داشتهاند. مقایسه میزان کاهش کلسترول در محیط کشت سویههای مختلف نشان داد لاکتوباسیلوس کازئی از قدرت حذف کلسترول بیشتری برخوردار بوده و پس از بررسی احتمال اتصال کلسترول به سلولهای باکتریایی نیز مشخص شد که باکتری توانسته است میزان بالایی از کلسترول حذف شده از محیط را به ترکیبات دیگر تبدیل کند. نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشان میدهد که حذف کلسترول ارتباط مستقیمی با رشد باکتری ها دارد، چرا که در محیط کشت لاکتوباسیلوس کازئی که از رشد بیشتری برخوردار بود، کاهش میزان کلسترول نیز بیشتر مشهود میباشد. از آنجایی که باکتریهای لاکتوباسیل قادر به حذف کلسترول با روشهای مختلف میباشند نتایج این تحقیق تا حدی میتواند مبین تأثیر به سزای فرآوردههای لبنی به ویژه ماست در جهت حذف ترکیبات مضری مثل کلسترول به روش غیرشیمیایی باشد که با بررسیهای بیشتر در شرایط طبیعی فیزیولوژیکی میتوان این نتایج را به انسان نیز تعمیم داد. واژههای کلیدی: لاکتوباسیلوس، کلسترول، پروبیوتیک، مواد لبنی
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، لاکتوباسیلوس، کلسترول، پروبیوتیک، مواد لبنی
عنوان انگلیسی
Cholesterol Assimilation with Isolated lactobacilli Strains of Fars’ Local Dairy Products
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: Introduction & Objective: Cholesterol is an important compound in most of the biological reactions which the excess of it can be seen as a harmful compound of causing heart diseases. The aim of the present study was to evaluate the cholesterol removal property and also its pathway by dairy lactobacillus in in vitro condition under different bile salts concentration. Materials & Methods: After isolation of lactobacillus strains from dairy products, they were identified with chemical tests and their growths were evaluated under presence of cholesterol and bile salts. The method of action of the bacillus in cholesterol removal was assayed by spectrophotometer method. Collected data was analyzed by SPSS software. Results: result of this study showed that any strains of the bacteria had the ability of cholesterol removal (7.82-34.69 µg/ml). L.casei had more competence for removal of cholesterol in compare to the rest of bacilli. The evaluation of cholesterol cell wall attachment revealed that most of removed cholesterols have been changed to the other products. Conclusion: Considering the result of this study, it can be concluded that cholesterol removal has a direct association with growth of bacteria where the L. casei with high growth rate had more capability of cholesterol removal. Whereas the Lactobacillus can remove the cholesterol with different methods, results of this study showed that dairy products, especially yogurt, can remove the harmful substances such as cholesterol using non chemical methods. The results of this study could be expanded on human use if more study and research could be carried out.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امیر امامی | a emami
دکتر رافت نوعی اقدم | r noeiaghdam
زهرا هاشمی زاده | z hashemi zadeh
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-382&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات