این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۵
عنوان فارسی
مقایسه هضم پروتئین یک نمونه غذای صنعتی با یک نمونه غذای خانگی در موشهای صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار است. به همین علت روشهای بیولوژیک، میکروبیولوژیک، شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئینها معرفی شده است. با توجه به اهمیت کیفیت پروتئین غذاها، به ویژه در خانوارهای کم درآمد، این مطالعه با هدف مقایسه هضم پروتئین یک نمونه غذای صنعتی (هومانا بر پایه برنج) با یک نمونه غذای خانگی (بر پایه مخلوط برنج به علاوه لوبیا) در موشهای صحرایی نر انجام گرفت. مواد و روش ها: این تحقیق تجربی روی 32 سر موش صحرایی نر در سن 21 روز از نژاد ویستار انجام گرفت. موشها در گروههای هشتتایی تحت 4 رژیم غذایی شامل؛ 2 رژیم مورد (غذای صنعتی و غذای خانگی)، 1 رژیم استاندارد (کازئین به علاوه متیونین) و 1 رژیم پایه (بدون پروتئین) با میانگین وزنی 4/65 گرم در هر گروه برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین به صورت تصادفی در گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1385 قرار داده شدند. طول مدت مطالعه برای قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین، 9 روز بود. میزان قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین گروهها از طریق آنالیز واریانس همراه با آزمون توکی با استفاده از نرم-افزار SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفت. یافتهها: شـاخص قابلیت حقیقی هضم پروتئین 48/92، 887 و 6/17/79، قابلیت هضم ظاهری پروتئین 3/48/89، 2/4 6/80 و 6/18/76 به ترتیب؛ بـرای پروتئیـن کـازئین به علاوه متیونین، غذای صنعتی و غذای خانگی بود. همچنین نتایج آزمون آماری آنالیز واریانس قابلیت حقیقی هضم پروتئین و قابلیت هضم ظاهری پروتئین بین سه گروه کـازئین به علاوه متیونین، غذای صنعتی و غذای خانگی معنیدار میباشد (0001/0p<). نتیجه گیری: یافتهها نشان میدهند که هضم پروتئین غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج به علاوه لوبیا در مقایسه با غذای صنعتی هومانا تقریباً برابر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of Protein Digestibility of a Commercial Food Sample with a Sample of Home Made Food in Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction & Objective: Evaluation of the quality of food proteins have a great importance because of biological and economical impacts. Different biological, microbiological, chemical and combined methods have been used and introduced for determining quality of proteins. Considering the importance of protein quality in foods especially in downscale families, this study was conducted to compare protein digestibility of a commercial food sample (Homana based on rice) with a sample of home made food (based on mixed rice -bean) in rats. Materialas & Methods: This experimental study was conducted on 32 male Wistar rats, aged 21 days under 4 diets in 8 groups including: 2 cases diet (Homana and mixed rice -bean), 1 standard diet (casein plus methionine) and 1 basal diet (protein free) with a weight mean of 65.4 gr/groups. The study was conducted in biochemistry department of Kashan University of Medical Sciences in 2007. The duration of follow up for true protein digestibility and apparent digestibility was 9 days.True protein digestibility and apparent digestibility were analyzed by ANOVA and Tukey methods through SPSS software. Results: True protein digestibility was 92.8±4, 87±8 and 79.7±1.6 while apparent digestibility was 89.8±4.3, 80.6±4.2 and 76.8±1.6 for casein plus methionine, commercial food and home made food groups, respectively. The differences between three groups were significant (p< 0.0001). Conclusion: The findings showed that protein digestibility of home made food based on rice and bean mixture is nearly almost equal to the industrial food of Homana.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن تقی زاده | m taghizade
ذات الله عاصمی | z asemi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-64&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات