این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۶۳-۷۱
عنوان فارسی
تأثیرعصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عــامـل اصلـی پـوسیـدگـی دنـدان
چکیده فارسی مقاله
چکیده: مقدمه و هدف: احتمالاً پوسیدگی دندان شایعترین عفونت باکتریایی در انسان است که اصلیترین عامل شروع کننده آن استرپتوکوک میوتانس میباشد. تحقیقات نشان داده است که بعضی از مواد غذایی میتوانند با جلوگیری از رشد استرپتوکوک میوتانس مانع از ایجاد از پوسیدگی دندان گردند. هدف از انجام این تحقیق تعیین تأثیر عصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان میباشد. مواد و روشها: این مطالعه یک تحقیق تجربی است که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با همکاری بخش میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1384 انجام شد. در این مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت انجام این پژوهش پس از کشت استرپتوکوک میوتانس، محیطهای کشت حاوی خرما با استفاده از میوه ، شیره و عصاره خرما با غلظتهای مختلف تهیه گردید و میکروارگانیسم استرپتوکوک میوتانس در این محیطها کشت داده شد. یافتهها: پس از 24 ساعت استرپتوکوک میوتانس در محیطهای با غلظت کم خرما رشد اندکی داشت، ولی با افزایش غلظت خرما میکروارگانیسمها قادر به رشد در محیط کشت نبودند. نتیجهگیری: با توجه به نقش بازدارندگی خرما از رشد استرپتوکوک میوتانس میتوان خرما را به عنوان یک ماده غذایی پیشگیری کننده از ایجاد پوسیدگی معرفی نمود. واژههای کلیدی: پوسیدگی دندان، عصاره خرما، استرپتوکوک میوتانس
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Date Extract on Growth of Mutans Streptococci, the Most Important Factor of Dental Caries
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: Introduction & Objective:Dental caries is perhaps the most common bacterial infections in humans and Streptococcus Mutans is one of the most important factors in dental caries. Research has shown that some kind foods have an inhibitory effect on cariogenic factors of Mutans streptococci. The aim of this study was to investigate the effect of date extract on growth of Streptococcus Mutans. Methods & Materials: This experimental study was down at faculty of medicine, Yasuj university of medical sciences with collaborative of microbiology department of Shiraz university of medical sciences in 2005. In an In-vitro study, effect of date extract on growth of Mutans Streptococci was surveyed .After collecting of Streptococcus Mutans from dental caries those were cultured in different medium of date fruit, extract of date fruit and syrup of date with different concentrations. Results: Following 24 hours, Streptococcus mutans was grown in less concentration of date mediums and its grown was inhibited in more concentrations. Conclusion: With respect of inhibitory effect of date extract on growth of Streptococcus mutans,it might be introduced that date as a source of food has a preventive effect on dental caries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
KEYWORDS,Dental caries, Date extract, Streptococcus mutans
نویسندگان مقاله
دکتر اشرف سیدی | a sayyedi
شهربانو عسگریان | sh asgarian
حکیمه خلیفه برازجانی | h khalifeh borazjani
جمشید کهن طب | j kohanteb
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-79&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات