این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۱

عنوان فارسی تعیین فراوانی استافیلوکوکوس ارئوس مولد آنتروتوکسین و مقاوم به متی‌سیلین در انواع مختلف شیرینی‌های خامه‌ایی عرضه شده در تعدادی از قنادی‌های شهرستان ارومیه
چکیده فارسی مقاله پیش زمینه و هدف: استافیلوکوکوس ارئوس یکی از شایع‌ترین عامل مسمومیت غذایی است.سویه‌های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس ارئوس اغلب نسبت به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های رایج در درمان مقاوم‌اند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین در شیرینی‌های خامه‌ایی ارائه شده در قنادی‌های ارومیه و تعیین میزان مقاومت به متی سیلین در بین ایزوله‌های به دست آمده می‌باشد.مواد و روش‌ها: 100 نمونه شیرینی خامه‌ایی بر روی دو محیط کشت BHI و مانیتول سالت آگارکشت داده شدند. شناسایی استافیلوکوکوس ارئوس با روش‌های استاندارد ازجمله رنگ آمیزی گرم، تست‌های کاتالاز وکواگولاز و.. انجام گرفت. جهت بررسی تولید انتروتوکسین و نوع آن از کیت SET-RPLA Toxin Detection استفاده شد. تعیین مقاومت ایزوله‌ها به اگزاسیلین با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت. یافته‌ها: از 15درصد نمونه‌ها استافیلوکوکوس ارئوس جداسازی شد، ارتباط معنی‌داری بین نوع شیرینی خامه‌دار و تعداد ایزوله‌ها وجود نداشت ((p>0.05. کلیه ایزوله‌ها نسبت به اگزاسیلین حساس بودند. 40 درصد (6 عدد)ایزوله‌ها انتروتوکسیژنیک بودند، که از این تعداد66.6درصد (4 مورد)نوع A، 33.3درصد (2 مورد) نوع Bو16.6درصد(یک مورد) نوع D سم را تولید می‌نمود. ایزوله‌ها به ترتیب نسبت به پنی‌سیلین، ریفامپین و تیکوپلانین بیشترین میزان مقاومت و نسبت به جنتامیسین و کوتری موکسازول بیشترین حساسیت رانشان دادند. تفاوتی در مقاومت ایزوله‌های انتروتوکسیژنیک و غیر انتروتوکسی ژنیک نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها وجود نداشت.بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده آلودگی تعدادی از شیرینی‌های خامه‌دار با استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین می‌باشد، بنابراین بر لزوم استفاده از مواد اولیه تازه و بهداشتی و رعایت بهداشت فردی کادر قنادی توصیه می‌شود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استافیلوکوکوس ارئوس، انتروتوکسین، متی سیلین، شیرینی خامه‌ایی

عنوان انگلیسی DETERMINATION THE RATE OF METHICILLIN RESISTANT AND ENTEROTOXIGENIC STAPHYLOCOCCUS AUREUS IN DIFFERENT KINDS OF CREAMY PASTRIES SOLD IN SOME OF PASTRY SHOPS IN URMIA
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & Aims: Staphylococcus aureus is one of the most common causes of food poisoning. Methicillin resistant S. aureus usually are resistant to other antibiotics currently used for treatment. The aim of this study was determination of the prevalence of entrotoxigenic S.aureus in creamy pastries sold in Urmia and determining the rate of resistance to methicillin among the obtained isolates Materials & Methods : 100 samples of creamy pastries were cultured on BHI and Mnitol salt Agar. S.aureus was identified by standard methods such as gram stain, catalase and coagolase tests. Entrotoxin production and type was evaluated by SET-RPLA Toxin Detection. The sensitivity of the isolates to oxacillin was determined with disc diffusion method. Results : S. aureus was isolated from fifteen percent of the creamy pastries, there is noSignificant relationship between the kind of pastry and the number of isolates (p>0.05). All the isolates were sensitive to oxacillin. 40% (6)of the S. aureus isolates were entrotoxigenic,of them 66.6%(4), 33.3%(2) and 16.6%(1) produced entrotoxin A, B and D respectively, the isolates showed highest restresistance to penicillin, rifampin and teicoplanin and the most sensitivity has been shown to Gentamicin and co-trimoxazole respectively. There was no difference between entrotoxigenic and non entrotoxigenic isolates in respect of the sensitivity to antibiotics. Conclusion : Results showed that some creamy pastries were contaminated by entrotoxigenic S.aureus, thus using of fresh ingredients and caring about personal hygiene in confectionaries are recommended. SOURCE: URMIA MED J 2013: 24(1): 75 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیما حسینی جزنی | nima hosseini jazani
department of microbiology, immunology and genetics, faculty of medicine, urmia university of medical sciences, urmia, iran tel 98 9143464234
ارومیه، جاده نازلو، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه میکروب شناسی، ایمنی شناسی و ژنتیک، تلفن 09143464234
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

همایون بابازاده | homayoun babazadeh
, department of microbiology, immunology and genetics, faculty of medicine, urmia university of medical sciences
گروه میکروب شناسی، ایمنی شناسی وژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-329&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات