این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۳-۵۱

عنوان فارسی ارزیابی سطح سرمی منیزیم در بیماران دیابتی تیپ دو شهرستان گرگان
چکیده فارسی مقاله چکیده: مقدمه و هدف: در مطالعات مختلف گزارش شده که دیابت منجر به اختلالاتی در سطوح پلاسمایی بعضی از عناصر معدنی کمیاب (ضروری) مانند منیزیم می شود و خود منیزیم نیز در پاتوژنز و پیشرفت دیابت مؤثر است. هدف از ایـــن مطالعه بررسی میزان منیزیم سرم و ارتباط آن با برخی شاخص‌های فردی در افراد دیابتی تیپ دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان گرگان بوده است. مواد و روش ها: این یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی به صورت مقطعی است که پس از انجام یک مطالعه مقدماتی در کلینیک دیابت گرگان و تعیین حجم نمونه با توجه به فرمولهای آماری، طی سه ماهه تابستان 1382 در بیماران دیابتی تیپ دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت گرگان به صورت نمونه گیری تصادفی آسان ( بیمارانی که حاضر به شرکت در مطالعه بودند پس از دادن رضایت کتبی تا رسیدن به حجم نمونه مورد نظر وارد مطالعه شدند) انجام شد. پس از پرکردن پرسشنامه حاوی مشخصات فردی به آزمایشگاه ارجاع داده شده و با گرفتن 5 سی سی خون وریدی به صورت ناشتا، سطح متوسط منیزیم سرمی به روش اسپکتروفتومتری و سطح هموگلوبین گلیکوزیله نیز به عنوان شاخص گلیسمیک به روش کالریمتری اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمونهای کای دو، تی دانشجویی و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: سطح متوسط منیزیم سرم در افراد مورد مطالعه 96/063/1 میلی‎گرم در دسی‎لیتر بوده و در 43 نفر (8/47درصد) از مراجعه کنندگان سطح منیزیم سرم کمتر از نرمال بود. بیشترین افراد دچار هیپومنیزیمی (8/69 درصد)در گروه سنی 60-41 سال بودند. سطح سرمی منیزیم در دو جنس تفاوت آماری معنی داری نداشت. در افراد دارای سطح سواد بالاتر از دیپلم، میانگین منیزیم سرمی پایین تر بود. نتیجه گیری: با توجه به درصد بالای هیپومنیزیمی در افراد دیابتی تیپ دو مورد مطالعه پیشنهاد می‎گردد به بیماران دیابتی راجع به مصرف منابع غذایی حاوی منیزیم مانند؛ سبزیجات ، غلات و دانه‎ها و غذاهای دریایی آموزشهای لازم داده شود. واژه های کلیدی: منیزیم سرم ، دیابت تیپ دو، هموگلوبین گلیکوزیله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Magnesium Plasma Level in Type 2 Diabetic Patients, Gorgan 2004
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT: Introduction & Objectives: It has been reported that diabetes mellitus results in alterations in plasma level of some essential trace elements like magnesium. Magnesium is suspected to have a role in pathogenesis and progression of diabetes. Materials & Methods: In this descriptive, cross–sectional study, the plasma level of magnesium was measured in 90 diabetic patients in diabetes clinic in Gorgan city, North of Iran. After filling in a form consisted of demographic variables, plasma level of magnesium was measured using spectrophotometer. Glycated hemoglobin (HbA1c) was also measured as a glycemic control index. Collected data were analyzed, using χ2, T-test & one-way ANOVA. Results: The mean concentration of magnesium was within normal range. Hypomagnesemia was seen in 43 cases (47.8%). Most of hypomagnesemic patients (69.8%) were 41-60 years old. Mean magnesium level revealed no significant difference between two sexes (p>0.05). In higher educated subjects mean plasma level of magnesium was lower compared with others (p>0.05). Conclusion: In respect to high rate of hypomagnesemia in our diabetic patients, we recommend that useful information about food resources of magnesium like vegetables, seafood, seeds and nuts be given to diabetic patients .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله دکتر سیما بشارت | s besharat


محمدرضا ربیعی | mr rabie


زهرا رزقی | z rezghi


دکتر حمیدرضا بذرافشان | hr bazrafshan



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-150&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات