این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۷-۲۲

عنوان فارسی مقایسه تاثیر مصرف مایعات قندی و غیر قندی حین عمل در میزان قند خون بیماران پس از جراحی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: در حین جراحی از مایعات مختلفی جهت جایگزینی مایعات و الکترولیتهای مورد نیاز بدن استفاده می گردد که می باید قند مورد نیاز بدن را تامین نمایند. آنچه همواره سبب اختلاف نظر بین متخصصین بیهوشی بوده استفاده از معاینات قندی یا غیرقندی در حین جراحی بوده است. هدف از اجرای این تحقیق پاسخگویی به این پرسش است که آیا نیازی به مصرف مایعات قندی حین بیهوشی در جراحیهای کوتاه مدت می باشد و آیا در صورت عدم کاربرد مایعات قندی امکان بروز هیپوگلیسمی وجود دارد یا خیر؟ مواد و روش کار: این یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور است. تعداد یکصد بیمار ریسک یک و دو بیهوشی که برای جراحیهای انتخابی به بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1380 مراجعه کرده بودند به طور تصادفی در دو گروه مشابه 50 نفری قرار گرفتند و پس از اندازه گیری قند خون آنها قبل از بیهوشی به گروه اول در طول جراحی مایع وریدی قندی نمکی (یک سوم و دو سوم) و به گروه دوم مایع وریدی بدون دکستروز (سالین نرمال یا رینگر) تجویز گردید و سپس قند خون بیماران یک ساعت پس از پایان عمل مجددا اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS و آزمون آماری تی دانشجویی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: میزان قند خون بیماران هر دو گروه قبل از عمل مشابه بود و تفاوت قابل توجهی نداشت. میزان قند خون در بیماران هر دو گروه پس از عمل افزایش داشت (محدوده تغییرات قند خون در گروه یک 18- تا 54+ و گروه دو 18- تا 30+) که با وجود هیپرگلیسمی در اکثر بیماران، باز هم تفاوت قابل ملاحظه ای را در مقایسه دو گروه با هم نشان نمی دهد. نتیجه گیری: در نهایت پیشنهاد می گردد که می توان در اعمال جراحی کوتاه مدت از مایعات غیرقندی استفاده شود بدون اینکه ترسی از هیپوگلیسمی داشته باشیم
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparing the Effect of Dextrose Containing Fluids with Dextrose Free Fluids on the Postoperative Blood Sugar Level
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Adequate and proper hydration during surgery is one of the duties of anesthesiologist. Based on the different effects of dextrose–containing fluids and dextrose-free fluids on the level of blood sugar, we decided to evaluate the effects of these fluids on the blood sugar level after short-term surgeries. Materials & Methods: one hundred patients who were scheduled for elective surgery were randomly divided into two comparable groups and their blood sugar level were measured just before anesthesia and one hour after operation. The first group were hydrated with 1/3, 2/3 fluid and the second group with normal saline or Ringer fluids. The data were analyzed by SPSS software and student T-test. Results: Blood sugar level of both groups were the same before anesthesia but were increased after operation in both groups (the range of blood sugar level were -18 to +54 in group one and -18 to +30 in group two .Hyperglycemia was present after operation in most patients of both groups but the difference between two groups wasn't significant . Conclusion: Dextrose-free fluids can be used during short-term surgeries without any fear of hypoglycemia.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Operation ،Anesthesia،Fluids ،Intravenous،Hypoglycemia

نویسندگان مقاله عبدالحمید چوهدری | ah chohderi


داوود جهان سیر | d jahansir


عباس خسروی | a khosravi



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-496&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات