این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۴۴۰-۴۴۵
عنوان فارسی
بررسی سطح ید دریافتی زنان باردار شهرستان ارومیه: ارتباط با کیفیت و نحوه استفاده از نمک یدار
چکیده فارسی مقاله
پیش زمینه و هدف: سالیانه نزدیک به 38 میلیون از نوزادان در معرض خطرات ناشی از کمبود ید هستند. یددار کردن نمک خوراکی از مؤثرترین مداخلات وسیعی بوده است که در سطح جهان برای حذف اختلالات ناشی از کمبود ید صورت گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی سطح ید دریافتی زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی – درمانی شهرستان ارومیه و ارتباط آن با کیفیت و نحوه استفاده از نمک یددار صورت گرفته است.مواد و روش کار: 490 زن باردار در سه ماهه نخست بارداری به روش نمونه گیری خوشهای از پنج ناحیه شهری و هفت ناحیه روستایی انتخاب شدند. حجم نمونه مورد نظر بر اساس سهم هر ناحیه در تعداد بارداریهای ثبت شد تعیین گردید. نمونه نمک مصرفی خانوار، نمونه ادرار صبحگاهی و اطلاعات جمعیت شناختی آنها جمع آوری و مورد سنجش و تحلیل قرار گرفتند.یافتهها: از تعداد کل 204 نفر (6/41%) روستایی و 286 نفر (4/58%) شهرنشین بودند. میانه UIE به طور کلی µg/L 5/73 بوده که به ترتیب در جامعه شهری و روستایی µg/L 76 و µg/L 64 بود که از نظر آماری اختلافی مشاهده نگردید. با توجه به معیارهای سازمان جهانی بهداشت، کمبود ید در 87درصد موارد مشاهده گردید. نسبت استفاده از نمک یددار در آشپزی و نمک سرسفره به ترتیب 92درصد و 96درصد بود. شرایط مطلوب نگهداری نمک یددار در 49درصد موارد مشاهده شد و 16درصد خانوارها نمک را در مراحل پایانی پخت غذا به آن اضافه میکردند.بحث و نتیجه گیری: میزان شیوع بالای کمبود ید دریافتی در میان زنان باردار شهرستان ارومیه بیانگر نیاز این گروه به تأمین ید مورد نیاز است. مصرف نمک یددار نمیتواند به تنهایی تأمین کننده ید مورد نیاز زنان باردار باشد؛ لذا ارائه مکمل ید در مناطقی که کمبود ید وجود دارد، میتواند به رفع این کمبود کمک نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ید دفعی ادرار، یددار کردن نمک، بارداری، کمبود ید، ید
عنوان انگلیسی
EVALUATION OF DIETARY IODINE STATUS DURING PREGNANCY IN URMIA COUNTY: ASSOCIATIONS TO THE QUALITY OF IODINATED-SALT AND UTILIZATION
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Nearly 38 million newborns are at risk of iodine deficiency and related disorders (IDDs) annually. Universal salt iodination strategy is the most cost-effective method to combat IDDs. The aims of this study were to evaluate dietary iodine status in pregnant women attending local healthy authority services in Urmia County and its associations with table-salt iodine content and household usage.Materials & Methods: Pregnant women (n= 490) at 1st trimester were recruited by cluster-sampling from 5 urban- and 7 rural districts. Subjects were interviewed and relevant information was collected. Household salt samples as well as fasting urine samples were collected during 1st visit.Results: Distribution of rural- and urban inhabitants were 204 (41.6%) and 286 84.6%, respectively. Median UIE for entire population was 73.5 µg/L. Medians UIE for urban- and rural districts were 76 µg/L and 64 µg/L. The difference failed to reach statistical significance. When the subjects were grouped according to WHO criteria for iodine status it was found that 87% of the pregnant women were classified as iodine deficient. 92% of the subjects had declared that they were using iodinate salt for their cooking whilst 96% of households claimed using iodinate salt at the dinner table. Percentage of properly kept iodinate samples was 49%. 16% of households stated that iodinated salt was added at the end of cooking. Conclusion: High prevalence of iodine deficiency among pregnant women in Urmia County indicates that the current USI strategy does cover the demand of both mothers and fetus. Thus, extra iodine is needed to maintain adequate iodine store during gestation in regions with border-line iodine sufficiency.SOURCE: URMIA MED J 2012: 23(4): 451 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جعفر نوروززاده | jafar nourooz zadeh
center for food science and nutrition, urmia university of medical sciences, urmia, iran
ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پزشکی، تلفن 2780803-0441
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
اصغر بیرانوند | asghar beiranvand
urmia university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
رحیم رستمی | rahim rostami
urmia university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
شاکر سالاری لک | shaker salarilak
faculty of medicine, islamic azad university, tabriz bannch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبرِیز، دانشکده پزشکی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-277&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات