این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۲۹۶-۳۰۳
عنوان فارسی
ارتباط سطح سرمی اسیدفولیک با پرهاکلامپسی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: پرهاکلامپسی یکی از علل اصلی مرگ و میر مادری و جنینی است. با وجود مطالعات متعدد هنوز هم علت آن ناشناخته باقی مانده است. عوامل زیادی از جمله تغذیه در ایجاد پرهاکلامپسی مطرح است. اخیراً نقش اسیدفولیک مورد توجه قرار گرفته است؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح سرمی اسیدفولیک با پرهاکلامپسی در دوره بارداری زنان انجام گردید.مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه مشاهدهای تحلیلی از نوع مورد- شاهدی است که در سال 1388 در مرکز آموزشی درمانی الزهرای تبریز انجام گرفته است. 52 زن باردار مبتلا به پرهاکلامپسی 35-18 ساله با سن حاملگی 34 تا 42 هفته و 52 زن باردار طبیعی پس از همسانسازی از نظر سن مادر، تعداد حاملگی و سن حاملگی مورد مطالعه قرار گرفتند. دادهها از طریق مصاحبه با مادران و بررسی پرونده پزشکی آنان جمعآوری گردید. سطح سرمی اسیدفولیک به روش الکتروکمیلومینسانس، توسط دستگاه الکسیس 2010 و کیت روشه اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS/ver. 13 انجام شد.یافتهها: میانگین سطح سرمی اسیدفولیک در افراد مبتلا به پرهاکلامپسی به طور معنیداری پایینتر از افراد غیر مبتلا بود (001/0=p). نتایج آزمون چند متغیره نشاندهنده کاهش فراوانی پرهاکلامپسی با افزایش سطح سرمی اسیدفولیک بود (99/0-77/0,CI95%:88/0OR=). در مورد بسامد مصرف مواد غذائی اصلی حاوی اسیدفولیک تنها تفاوت میانگینها در بین دو گروه مربوط به مصرف میوهجات بود. میانگین مصرف میوهها در هفته در افراد مبتلا به پرهاکلامپسی کمتر از افراد غیر مبتلا بود (002/0=p).نتیجهگیری: توصیه میشود کلیه مراقبین بهداشتی در طی مشاوره با مددجویان آموزشهای لازم را در مورد اهمیت اسید فولیک، مصرف به موقع و مرتب مکملها و مواد غذائی حاوی آن به خصوص میوهها و نقش احتمالی آن در پیشگیری از پرهاکلامپسی ارائه نمایند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
ASSOCIATION OF THE SERUM LEVELS OF FOLIC ACID WITH PREECLAMPSIA
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aims: Preeclampsia is one of the main causes of maternal and fetal mortality. Despite many studies, its etiology is still unknown. Many etiologies as nutritional factors have been presented in causing of preeclampsia. Recently there has been attention towards the role of folic acid. This study was performed to examine the association of serum levels of folic acid with preeclampsia in pregnant women.Materials & Methods: This was an analytic observational case-control study which was conducted in Tabriz- Alzahra educational hospital at 2009. 52 preeclamptic women (aged 18-35 in 34-42 weeks and 52 normotensive pregnant women were selected according to age, pregnancy number, and gestational age. Data were gathered through interviews and reviewing their medical records. Folic acid serum levels were measured by electrochemiluminescence method on Elecsys-2010 system using the Roche brand kit. The data were analyzed by SPSS.Results: The mean folic acid serum levels in preeclamptic group was significantly lower than non- preeclamptic group (p=0.001). Multivariate analysis showed a significant decrease in the frequency of preeclampsia with increasing the serum levels of folic acid (OR=0.88, CI95%:0.77-0.99). Findings about the frequency of main food groups’ consumption containing folic acid indicated that the only mean difference between two groups was in relation to fruits. The mean of fruit group consumption per week in preeclamptic women was lower than non- preeclamptic women (p=0.002). Conclusion: It is recommended that all health care providers educate clients during counseling about the importance of folic acid, regular and timely consumption of supplements as well as food groups containing folic acid specially fruits and its possible role in prevention of preeclampsia. SOURCE: URMIA MED J 2012: 23(3): 343 ISSN: 1027-3727
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Preeclampsia, Folic acid, Serum levels, Diet, Prenatal care
نویسندگان مقاله
جمیله ملکوتی | jamileh malakouti
nursing amp;midwifery faculty, tabriz university of medical sciences
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سکینه محمدعلیزاده | sakineh mohamad alizadeh
nursing amp;midwifery faculty, tabriz university of medical sciences,
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
هانیه صالحی پورمهر | haniyeh salehi pourmehr
, nursing amp; midwifery faculty, tabriz university of medical sciences
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
عزیزه فرشباف خلیلی | farshbaf khalili
nursing and midwifery faculty, shariati st., tabriz, iran tel 98 4114796770
تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، دانشکده پرستاری و مامایی، گروه آموزشی مامایی تلفن 4796770-0411
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-259&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات