این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۳۱۵-۳۲۳

عنوان فارسی ارزیابی ویژگی‌های ضدباکتریایی، آنتی اکسیدانی و نوری فیلم خوراکی کامپوزیتی نشاسته - کیتوزان حاوی عصاره الکلی پوست انار
چکیده فارسی مقاله پیش زمینه و هدف: بسته بندی‌های زیست سازگار بر پایه فیلم‌های خوراکی حاوی عوامل فعال به منظور بهبود کیفیت، افزایش مدت ماندگاری، کنترل عوامل بیماری‌زا و بهبود خصوصیات ارگانولپتیکی ماده غذایی استفاده می‌شوند. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی اثرات عصاره پوست انار بر روی ویژگی‌های ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی، نوری و حلالیت فیلم خوراکی کامپوزیتی کیتوزان - نشاسته صورت پذیرفت.مواد و روش کار: برای شناسایی ترکیبات شیمیایی عصاره از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی استفاده گردید. فیلم‌های حاوی عصاره در غلظت‌های 0، 5/0، 1 و 2 درصد، به روش کستینگ تهیه گردیدند. اثرات ضد میکروبی با روش انتشار آگار، آنتی اکسیدانی به روش به دام اندازی رادیکال 2 و 2 دی فنیل، 1 پیکریل هیدرازیل (DPPH) ونیز میزان فنل کل، ویژگی‌های نوری و حلالیت در آب فیلم ارزیابی شدند. کلیه آزمایش‌ها حداقل در سه تکرار انجام گرفت و داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون آماری دانکن و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: فیلم‌های حاوی عصاره پوست انار موجب افزایش معنی‌داری در مساحت هاله بازدارندگی رشد باکتری‌ها در مقایسه با فیلم‌های بدون عصاره می‌شود (05/0>p). به طوری که بیشترین تأثیر به ترتیب بروی باکتری‌های لیستریا، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بود. قدرت آنتی اکسیدانی فیلم کیتوزان - نشاسته با افزودن عصاره‌ها افزایش معنی‌داری می‌یافت (05/0>p)، ولی غلظت‌های 5/0 و 1 درصد اختلاف معنی‌داری نداشتند. با افزایش درصد عصاره میزان فنل بیشتر می‌شود ولی فیلم بدون عصاره با فیلم حاوی 5/0 درصد عصاره اختلاف معنی‌داری از این نظر نداشتند (05/0>p). با افزایش غلظت عصاره در فیلم‌ها از شفافیت فیلم‌ها کاسته شده و تغییرات کلی رنگ افزایش می‌یافت (05/0>p). نتایج حلالیت در آب نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، حلالیت در آب افزایش معنی‌داری پیدا می‌کند (05/0>p).بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که فیلم کامپوزیتی نشاسته – کیتوزان حاوی عصاره پوست انار دارای خواص ضدباکتریایی محسوسی بوده ضمن اینکه قدرت آنتی اکسیدانی بالایی را نیز از خود نشان می‌دهد. همچنین عصاره موجب بهبود برخی ویژگی‌های فیزیکی فیلم می‌گردد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی ANTIBACTERIAL, ANTIOXIDANT AND OPTICAL PROPERTIES OF EDIBLE STARCH-CHITOSAN COMPOSITE FILM CONTAINING POMEGRANATE PEEL EXTRACT
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: Biocompatible packaging based on edible films containing active agents used in food to improve quality, extending product shelf life and reducing the risk of pathogen growth . The objective of this study was to prepare composite films from chitosan and starch containing 0, 0.5, 1 and 2% pomegranate pell extract (PPE) and to evaluate their antimicrobial, antioxidant and optical properties and film solubility.Materials & Methods: Composite films containing 0, 0.5, 1 and 2% PPE, were obtained by casting method. The film properties were determined by measuring total polyphenolic content, antioxidant activity, optical properties and solubility in water. Agar diffusion method was used for antimicrobial evaluation. All experiments were performed at least in triplicate and collected data was analyzed by ANOVA and Duncan's test using SPSS software. Results: The edible films containing PPE exhibited more effective impact on the growth reduction of L.monocytogenes than S.aureus and E.coli (p < 0.05). Antioxidant activity and total phenol(TP) of chitosan- starch films was significant increased with the addition of PPE but concentration of 0.5% and 1% in antioxidant activity and 0 % and 0.5% in TP were not significantly different (p< 0.05). The color was affected by the addition of PPE the results showed that increasing PPE yielded lower transparency, darker and more red-yellowish of resulted films. Results also showed that the water solubility of films tended to increase as the level of PPE increases (p< 0.05). Conclusion: This study showed that starch-chitosan composite films containing pomegranate peel extract was significantly antibacterial properties, while shows the higher antioxidant effect. PPE also improves the same physical properties of the film. This edible film has potential for use in extending the shelf life of food products.SOURCE: URMIA MED J 2012: 23(3): 341 ISSN: 1027-3727
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله تورج مهدی زاده | touraj mehdizadeh
, faculty of veterinary medicine, urmia university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

حسین تاجیک | hossein tajik
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, urmia, iran tel 98 441 2770508
ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، تلفن 04412770508
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

سید مهدی رضوی روحانی | seyed mehdi razavi rohani
, faculty of veterinary medicine, urmia university
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

عبدالرسول ارومیه ای | abdol rassoul oromiehie
department of plastics, iran polymer and petrochemical institute, tehran, iran
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، گروه پلاستیک
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-260&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات