این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۳، شماره ۱۱، صفحات ۱۰۴۹-۱۰۶۲
عنوان فارسی
بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خاصیت ضدباکتریایی عصاره متانولی گیاه جاشیر(Prangos ferulacea) بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بررسی اثر بخشی ترکیبات گیاهی در زمینه بیماریهای دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این پژوهش بررسی بیوانفورماتیکی و آزمایشگاهی خواص ضدباکتریایی عصاره متانولی Prangos ferulacea بر فرم منفرد و بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس است. روش بررسی: در این پژوهش تجربی پس از جمعآوری و تعیین گونه گیاه، نمونههای گیاهی خشک و سپس آسیاب شدند و عصاره متانولی آنها با استفاده از روش غوطهوری تهیه شد. به منظور بررسی خواص ضدباکتریایی و قابلیت ضدبیوفیلمی عصارهها به ترتیب روش انتشار دیسک و آزمون میکروتیتر مورد استفاده قرار گرفت. جهت بررسی بیوانفورماتیکی نیز از روش داکینگ مولکولی بین آنزیم گلوکوزیل ترانسفراز استرپتوکوکوس موتانس و 20 ترکیب گزارش شده از گیاه مذکور با استفاده از نرمافزار iGemdock 2.1 استفاده شد. آنالیز آماری دادهها با استفاده از نرمافزار spss 19 و آزمونهای آنالیز واریانس و دانکن انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که عصاره گیاه مذکور به ویژه ریشه آن در غلظتهای g/mlμ3000-250 دارای خاصیت ضدباکتری بالایی بر فرم منفرد باکتری مورد مطالعه بوده، موجب مهار تشکیل فرم بیوفیلمی میشود، اما توان تخریب بیوفیلم باکتری را ندارد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظتکشندگی عصارهها به ترتیب در محدوده g/mlμ 1000-250 و g/mlμ 3000-250 تعیین گردید. بررسی بیوانفورماتیکی نیز نشان داد که ترکیبات مورد بررسی به طور موثری قابلیت مهار گلوکوزیل ترانسفراز را داشته که در این بین قابلیت مهار آلفا پینن، پسورالن ولیمونن از سایر ترکیبها بیشتر بود. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان که عصاره متانولی P.ferulacea دارای اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی بر فرم منفرد استرپتوکوکوس موتانس بوده اما بر بیوفیلمهای تشکیل شده این باکتری تاثیر چندانی ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
In Vitro and in Silico Evaluation of Antibacterial Effect of Methanolic Extracts of Prangos Ferulacea on Single and Biofilm Structure of Streptococcus Mutans
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Investigating efficacy of natural products, especially plant materials in dental caries is of great significance. The present study aimed to evaluate in vitro and in silico anti bacterial effects of methanolic extracts of Prangos ferulacea on single and biofilm structure of streptococcus mutans. Methods: In this experimental study, after collecting the plants and determining their variety, they were air- dried and powdered. Then, the plants were extracted with methanol by the maceration method. In order to determine antibacterial activity as well as antibiofilm activity of the extracts, disk diffusion and micro titer assay were applied respectively. Regarding in silco analysis, the molecular docking was also preformed by iGemdock 2.1 software between Glucosyltransferases and 20 phytochemicals of the mentioned plants. SPSS software was utilized to statistically analyze the study data applying variance and Duncan’s multiple range test. Results: The results of the present study showed that studied extracts specially their roots extract up to250-3000 μg/ml have significant antibacterial effects against the single form of becteria, which lead to inhibition of biofilm structures formation of the tested strain, though it can not damage biofilm structures of the bacteria. In addition, MIC and MBC minimum values were determined in 250-1000 μg/ml and 500-3000 μg/ml spectera respectively. Then, silico analysis confirmed that studied phytochemical compounds, especially α-pinen, Pesoralen and Limonene revealed an appropriate interaction to Glucosyltransferases, which could be regarded as an inhibitor for this enzyme. Conclusion: According to the results of the current study, P.ferulacea has significant antibacterial effects against single structure of S.mutans. However, it does not produce any significant effects on the biofilms structured from this bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مختار نصرتی | m nosrati
department of biotechnology, univerity of isfahan, isfahan, iran
گروه بیوتکنولوژی میکروبی، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
ماندانا بهبهانی | m behbahani
department of biotechnology, univerity of isfahan, isfahan, iran
گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2289-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات