این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۲۷۱-۲۷۷

عنوان فارسی بررسی میزان مهارکنندگی عصاره الکلی دانه گیاه اسپند Peganum harmala بر روی گونه‌های کاندیدا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله دکتر کامبیز دیبا [1] ، محسن گرامی شعار [2] ، دکتر میترا شربت خور ی [3] ، لیلی حسین­پور [4] تاریخ دریافت 24/10/87، تاریخ پذیرش 01/07/88 چکیده پیش زمینه و هدف: با رجوع به مطالعات گذشته بر روی فعالیت ضدباکتری و ضدانگلی گیاه اسپند که در موارد سنتی و جدید مورد استفاده قرار گرفته است، ضرورت مطالعه جامع بر روی اثر ضدقارچی آن ایجاب می­گردد. هدف این مطالعه تعیین حداقل میزان مهارکنندگی رشد عصاره الکلی گیاه اسپند بر روی مخمرهای جنس کاندیدا و کپک­های آسپرژیلوس بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی می­باشد. مواد و روش کار: نمونه­های مطالعه شامل گونه­های کاندیدا و آسپرژیلوس جداسازی شده از نمونه­های بالینی بودند. مقادیر حداقل غلظت مهار کننده در مقایسه با استاندارد مک فارلند رقیق شده 5/0 تعیین شد. برای تعیین حداقل غلظت کشنده عصاره حجم کوچکی از لوله­های عصاره مجاور شده تست قبلی بر روی محیط­های کشت جامد سابورود گلوکز آگار 4 دزصد تلقیح شد. مقدار حداقل غلظت کشنده عصاره با مشاهده اولین محیط کشت بدون رشد قارچ تعیین گردید. یافته­ها: مهار کننده گی عصاره بر روی گونه ­ها ی کاندیدا تشخیص داده شد. بر اساس یافته­های ما بیشترین اثر مهار کنندگی رشد بر روی گونه­های کاندیدا تروپیکالیس و کاندیدا گلابراتا و کم­ترین آن برگونه کاندیدا آلبیکانس تعیین شد. در همین راستا بالاترین اثر کشنده عصاره بر روی کاندیدا گلابراتا و بر کاندیدا آلبیکانس مشاهده گردید. ما نتوانستیم یک اثر مهارکننده و یا کشنده قابل ردیابی بر روی گونه­های آسپرژیلوس را تعیین کنیم. بحث و نتیجه­گیری: بر اساس یافته ­ها ی ما عصاره الکلی دانه­های اسپند فعالیت مهار کننده و کشنده قابل اندازه گیری بر روی مخمرهای کاندیدا نشان می­دهد. کلید واژه­ها: گیاه اسپند، کاندیدا، مهارکنندگی مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ چهارم، ص 277-271، زمستان 1388 آدرس مکاتبه: ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده پزشکی، تلفن: 2770969-0441 Email: kadiba@umsu.ac.ir [1] استادیار قارچ شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول) [2] مربی گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران [3] استادیار انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان [4] کارشناس ارشد، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاه اسپند، کاندیدا، مهارکنندگی

عنوان انگلیسی ANTIFUNGAL ACTIVITY OF ALCOHOLIC EXTRACT OF PEGANUM HARMALA IN VITRO
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Peganum harmala, Candida, Inhibitory

نویسندگان مقاله کامبیز دیبا | k diba
department of parasitology and mycology, faculty of medicine, urmia, iran
ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده پزشکی، تلفن 2770969-0441

محسن گرامی شعار | m geramishoar


میترا شربت خور ی | m sharbatkhori


لیلی حسین پور | l hosseinpur



نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-90&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات