این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۳، شماره ۷، صفحات ۶۲۱-۶۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف قرص سیر بر قند خون و پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲: یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بیخبر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت به عنوان یکی از شایعترین اختلالات اندوکرینی، عوارض و پیامدهای مختلفی دارد. شواهد مختلف بیانگر این است که سیر به دلیل دارا بودن ترکیبات گوناگون برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف مکمل قرص سیر بر قند خون ناشتا، هموگلوبین قندی شده A1c و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 میباشد. روش بررسی: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام شد، 50 بیمار دیابتی نوع 2 که به بیمارستان امام خمینی تهران مراجعه کرده بودند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 25 نفره مداخله و دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله، روزانه 3 عدد قرص سیر 400 میلیگرمی و گروه دارونما، روزانه 3 عدد قرص مشابه بعد از هر وعده اصلی، به مدت 3 ماه دریافت و مصرف کردند. سپس پروفایل لیپیدی، هموگلوبین قندی شده A1c و قند خون ناشتای بیماران قبل و بعد از مداخله، اندازهگیری شد. نتایج: دو گروه از نظر سن، جنس و سابقه بیماری با هم تفاوت معنیداری نداشتند. پس از 3 ماه، در گروه گیرنده سیر میانگین قند خون ناشتا از 47/36±23/155 به 18/44±57/140 میلیگرم در دسی لیتر(05/0pv=) و هموگلوبین قندی شده A1c از04/1±60/8 به 21/1±27/7 درصد(001/0pv<) در مقایسه با گروه دارونما، کاهش معنیداری پیدا نمود. میانگین تغییر HDLc در گروه مداخله نسبت به گروه دارونما افزایش معنیداری نشان داد(77/6±03/2- در مقابل96/6±76/1 میلیگرم در دسیلیتر). تفاوت معنیداری در مقایسه درونگروهی و بینگروهی درخصوص سایر متغیرهای مورد مطالعه در دو گروه، مشاهده نشد. نتیجهگیری: مصرف روزانه 3 قرص 400 میلیگرمی سیر در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو به مدت 3 ماه، باعث کاهش قند خون ناشتا، هموگلوبین قندی شده A1c و افزایش سطح HDLc میشود، بنابراین به نظر میرسد مصرف آن میتواند در کنترل عوارض و درمان دیابت مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Garlic Tablet on Blood Glucose, and Lipid Profile in Type 2 Diabetic Patients: A Double-Blind Randomized Placebo Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Diabetes, as one of the most common endocrine disorders, has many different complications and outcomes. Some pieces of evidence proposed that garlic can be useful for diabetic patients due to its various compounds. Therefore, this study aimed to assess the effect of garlic tablet supplement on fasting blood sugar (FBS), Glycated hemoglobin A1c(HbA1c) and lipid profile levels in type 2 diabetic patients. Methods: This double-blind randomized placebo controlled trial was carried out at Imam Khomeini hospital in Tehran. The study sample consisted of 50 diabetic patients, who were randomly divided into two groups of 25 participants: placebo (PG) and garlic group (GG). The GG took three 400mg-garlic tablets and the PG group took 3 tablets similar to the garlic tablets per day after every main meal for 3 months. Lipid profile, HbA1c and FBS concentrations were measured before and after the intervention. Results: There were not any significant differences in regard with age, gender and disease history between the two groups. After 3 months, the mean of FBS (from 155.23±36.47 to 140.57±44.18 mg/dl,pv=0.05) and HbA1c(from 8.6 %±1.04 to 7.27%±1.21,pv< 0.001) decreased significantly in GG in comparison with PG. The mean of HDLc change in GG revealed a significant increase compared to PG (-2.03 vs. 1.76±6.96 mg/dl). Moreover, no other significant differences were observed in regard with other studied variables between the two groups. Conclusion: The findings of the present study revealed that daily consumption of three 400mg-garlic tablets in diabetic patients can lead to a decrease of FBS and HbA1c, in contrary to an increase of HDLc. As a result, garlic tablet supplement seems to be beneficial to complications control as well as treatment of diabetes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
راضیه خادمیان راوندی | r khademian ravandi
shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
حسن مظفری خسروی | h mozaffari khosravi
shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
علیرضا استقامتی | alireza esteghamati
tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
علی پاشا میثمی | ap meysami
tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشکاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-93-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات