این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۱، شماره ۶، صفحات ۶۹۳-۷۰۴
عنوان فارسی
مقایسه روشهای مختلف عصارهگیری برای بهینهسازی استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی گیاه مرزنگوش (Origanum majorana L)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مرزنگوش (Origanom Majorana L) گیاهی از خانواده نعنائیان به دلیل محتوی بالای ترکیبات آنتیاکسیدانی در صنایع دارویی و غذایی کاربرد زیادی دارد. از آنجا که فعالیت آنتیاکسیدانی گیاهان متأثر از روش عصارهگیری است، هدف از پژوهش حاضر بهینهسازی روش استخراج این ترکیبات از بافتهای مختلف (برگ و گل) مرزنگوش در مرحله رویشی وگلدهی می-باشد. روش بررسی: عصاره متانولی برگ مرزنگوش در مرحله قبل از گلدهی، بعد از گلدهی و مخلوط برگ و گل با سه روش خیساندن، امواج مایکروویو و فراصوت تهیه و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها با دو آزمون تعیین ظرفیت پاکسازی رادیکالهای آزاد DPPH و ممانعت از پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم β- کاروتن برآورد گردید. نتایج: عصارهگیری با ماکروویو به طور معنیداری بیشترین میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی را از بافتهای مختلف مرزنگوش استخراج کرد (01/0p<) و روشهای خیساندن و کاربرد امواج فراصوت در رتبههای بعدی قرار داشتند. آزمون DPPH تفاوت معنیداری بین میانگینهای فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای مختلف را به خوبی نشان داد. نمونه برگ قبل از گلدهی که با روش مایکروویو عصارهگیری شده بود در بین نمونههای مورد آزمایش بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را داشت، مقدار IC50 آن در آزمون DPPH برابر mg DW ml-102/0 و درصد بازدارندگی از پراکسیداسیون لینولئیک اسید آن در مقایسه با BHT برابر 110% بود. در حالی که عصارهگیری این نمونه با کاربرد امواج فراصوت کمترین خاصیت آنتیاکسیدانی داشت (IC50 برابر mg DW ml-1 28/0 و 102% بازدارندگی از پراکسیداسیون لیپیدها). نتیجهگیری: روش مایکرویو میتواند به عنوان بهترین و سریعترین روش استخراج مواد آنتی اکسیدانی مرزنگوش استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of Different Extraction Methods for Optimizing Antioxidant Compounds in Origanum Majorana L
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Marjoram (Origanom majorana L), a plant which belongs to lamiaceae family, is used in medicine and food industry for its high antioxidant compounds. Since antioxidant activity of plants is affected by extraction method, this study aimed to optimize the extraction method of these compounds from different tissues of majoram (leaf and flower) in vegetative and flowering stages. Methods: Methanolic extract was prepared from leaf dried powder before and after flowering. In fact, mixture of the flower and leaf was prepared by three methods including soaking, microwave and ultrasonic extraction. Then, antioxidant activities of the extracts were measured by two methods: DPPH scavenging capacity of free radicals and linoleic acid peroxidation in β- carotene system. Results: The microvawe extraction significantly extracted highest antioxidant compounds from different tissues of the majoram (p< 0.01), whereas soaking and ultrasonic methods had lesser amount of these compounds. DPPH test obviously revealed the significant difference among antioxidant activity of the various extracts. Among the studied samples, leaf sample (before flowering stage) that was extracted by microvawe method had the highest antioxidant activity. The IC50 value of this sample was 0.02 mg DW ml-1 in DPPH method and also inhibition percent of linoleic acid peroxidation was 110% compared to BHT. In contrast, extraction by ultrasonic method showed the lowest antioxidant activity (IC50 0.28 mg DW ml-1 and 102% inhibition of lipid peroxidation). Conclusion: The study results indicated that microvawe extraction method can be introduced as the best technique for fast extraction of the antioxidant compounds from Origanum majorana L.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عذرا صبورا | a saboora
tehran, vanak square, alzahra university, faculty of science, biology department
تهران، میدان ونک، دانشگاه الزهرا، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)
فاطمه پوربرات | f pourbarat
tehran, vanak square, alzahra university, faculty of science, biology department
تهران، میدان ونک، دانشگاه الزهرا، دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه الزهرا (Alzahra university)
حسن فلاح حسینی | h fallah hosssaini
tehran, institute of medical plants
تهران، پژوهشکده گیاهان دارویی انستیتوی گیاهان پزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی (Institute of medicinal plants)
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-949-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات