این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۲۸۱-۲۹۰

عنوان فارسی ارزیابی محتوای پلی‌فنولی عصاره آبی الکلی زردچوبه در ایران با روش سینگلتون
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ترکیبات فنلی به عنوان متابولیت‌های ضروری برای رشد و تولیدمثل گیاهان و همچنین مواد محافظت کننده در برابر عوامل آسیب‌زا نقش دارند. این ترکیبات منبع مهمی از آنتی اکسیدان‌ها هستند که به عنوان مواد احیاء کننده و دهنده هیدروژن عمل می‌کنند. مصرف میوه‌ها، سبزیجات و گیاهان غنی از ترکیبات پلی‌فنولی با کاهش مشخصی در خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی همراه می‌باشد. Curcuma longa یا زردچوبه (turmeric) گیاه منطقه استوایی است که به صورت بومی در جنوب و جنوب شرقی آسیا می‌روید. این گیاه به عنوان ادویه و داروی گیاهی در طب سنتی هندوستان استفاده شده است. اخیراً تحقیقات فراوانی در مورد خواص درمانی این گیاه انجام شده و در حال انجام است. زردچوبه دارای طیف گسترده از اثرات بیولوژیکی و فارماکولوژیکی شامل خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و اثرات ضدسرطانی می‌باشد. به نظر می‌رسد خواص فارماکولوژیکی آن مربوط به ترکیبات پلی‌فنلی موجود در این گیاه باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی و با چند بار تکرار روی عصاره آبی الکلی استخراج شده از ریشه زردچوبه انجام شده است و نتایج به صورت میانگین± انحراف معیار گزارش شد. در این مطالعه با استفاده از استاندارد اسید تانیک محتوای پلی-فنولی عصاره زردچوبه ارزیابی شد. نتایج: یافته‌های این مطالعه نشان داد که محتوای پلی‌فنولی هر میکروگرم از عصاره آبی الکلی استخراج شده برابر 051/0±59/0 میکرومول اسید تانیک می‌باشد. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد محتوای پلی‌فنلی عصاره آبی الکلی زردچوبه قابل توجه می‌باشد و به نظر می‌رسد محتوای پلی‌فنولی آن به دلیل وجود ترکیبات کورکومینوئیدی موجود در گیاه زردچوبه باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زردچوبه، پلی‌فنول‌ها، کورکومینوئیدها

عنوان انگلیسی Evaluation of Phenolic Content of Turmeric hydroalcoholic Extract in Iran by Singleton Method
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Phenolic compounds have an important role as essential metabolites for plants growth and reproduction, as well as protecting agents against pathogens. These compounds are important sources of antioxidants which act as reducing agents and hydrogen donors. Consumption of fruits, vegetables and plants rich in poly phenols is associated with the reduced risk of certain cancer, cardiovascular, diabetes and Alzheimer’s diseases. Curcuma langa or Turmeric is a tropical plant that natively grows in South and Southeast Asia. This plant has been used as a spice as well as a herbal drug in traditional medicine in India. Recently, many studies have been conducted on the medical effects of this plant and still some researches are ongoing. Turmeric possesses a wide range of biological and pharmacological activities including antioxidant, anti-inflammatory and anti-carcinogenic effects. It seems that pharmacological activities of turmeric is related to poly phenolic compounds existing in this plant. Methods: This study was performed on the hydroalcoholic extract of the turmeric rhizome experimentally with a repetition of several times. Results of this study were presented via means±SD. In the present research poly phenolic contents of turmeric extract was evaluated using tannic acid standard. Results: The study findings demonstrated that 1µg hydroalcoholic extract contains 0.59±0.051µmoleTAE of poly phenolic compounds. Conclusion: This study revealed that phenolic contents of turmeric hydroalcoholic extraction is noticeable and it seems that phenolic contents are caused by curcuminoids compounds that exist in this plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Curcuminoids, Polyphenolic Compounds, Turmeric

نویسندگان مقاله محمد بهرامی | m bahrami


زهرا افشاری | z afshari


فرشته احمدی | f ahmadi


محمد جواد محیطی اردکانی | mj mohiti


بمانعلی جلالی خان آبادی | ba jalali khanabadi


علی مرادی | a moradi



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-881-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات