این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۵
عنوان فارسی
اثر مصرف خوراکی میوه خارخاسک بر برخی شاخصهای استرس اکسیداتیو در مغز موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت قندی در دراز مدت موجب تشدید استرس اکسیداتیو شده و فعالیت سیستم دفاع آنتیاکسیدان را کاهش میدهد. با توجه به اهمیت این عوامل در بروز برخی بیماریهای عصبی و با در نظر گرفتن خاصیت ضددیابتی و آنتیاکسیدانتی خارخاسک، هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر تجویز خوراکی این گیاه بر سطح بافتی برخی مارکرهای پراکسیداسیون لیپیدی و استرس اکسیداتیو در بافت مغز موشهای صحرایی دیابتی است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، موشهای صحرایی به 4 گروه کنترل، گروه کنترل تحت تیمار با خارخاسک، گروه دیابتی و گروه دیابتی تحت تیمار با خارخاسک تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موشها از استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلیگرم بر کیلوگرم (داخل صفاقی) استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با گیاه نیز پودر این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با نسبت وزنی 3% به مدت 5 هفته دریافت نمودند. سطح مالون دیآلدئید و نیتریت و میزان فعالیت سوپراکسید دیس موتاز بافت مغز در پایان کار اندازهگیری شد. نتایج: موشهای دیابتی افزایشی معنیداری در سطح بافتی مالون دیآلدئید (01/0p<) و نیتریت و نیترات (01/0p<) و کاهشی غیرمعنیداری در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز نشان دادند و درمان با خارخاسک میزان مالون دی آلدئید (01/0p<) و نیتریت (05/0p<) را به صورت معنیداری کاهش داد و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در موشهای دیابتی تیمار شده به طور غیرمعنیداری در مقایسه با گروه دیابتی افزایش نشان داد. نتیجهگیری: تجویز خوراکی خارخاسک میتواند برخی شاخصهای پراکسیداسیون لیپیدی و استرس اکسیداتیو در بافت مغز را در موشهای صحرایی دیابتی کاهش دهد و در جلوگیری از برخی بیماریهای عصبی ناشی از تشدید استرس اکسیداتیو میتواند مؤثر باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Oral Feeding of Tribulus Terrestris Fruit on Some Markers of Oxidative Stress in the Brain of Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Chronic diabetes mellitus in the long run accompanies enhanced oxidative stress burden and decreases activity of antioxidant defense system. Due to significant role of these factors in development of some neurological disorders and with regard to antidiabetic and antioxidant effect of Tribulus terrestris (TT), this study was conducted to evaluate the effect of its oral administration on brain tissue level of some markers of lipid peroxidation and oxidative stress in diabetic rats. Methods: In this experimental study, rats were divided into 4 groups, i.e. control, TT-treated control, diabetic, and TT-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozotcin (STZ) was intraperitoneally administered (60mg/Kg). In addition, TT-treated groups received TT mixed with standard pelleted food at a weight ratio of 3% for 5 weeks. Level of malondialdehyde (MDA) and nitrite as well as activity of superoxide dismutase (SOD) in brain tissue were measured at the end of the study. Results: Diabetic rats showed a significant increase in tissue level of MDA (p< 0.01) and nitrite (p< 0.01) and a non-significant reduction of SOD activity. Furthermore, TT treatment significantly reduced level of MDA p< 0.01) and nitrite (p< 0.05). Also, SOD activity in treated-diabetic group was non-significantly higher as compared to diabetics. Conclusion: Chronic oral treatment with TT could attenuate some markers of lipid peroxidation and oxidative stress in brain tissue in diabetic rats which this could possibly prevent some neurological disorders due to enhanced oxidative stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهرداد روغنی | m roghani
سعید ارباب سلیمانی | s arbab soleymani
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-127-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات