این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱۷۹-۱۸۸
عنوان فارسی
اثر عصاره ریشه گیاه باباآدم (Arctium Lappa) بر میزان گلوکز و مقاومت به انسولین در موشهای صحرایی با رژیم غنی از سوکروز
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت مشکل رو به رشد در تمام دنیا است. گیاه باباآدم (Arctium Lappa) با داشتن خواص درمانی، در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات ضددیابتی و آنتیاکسیدانی در ریشه این گیاه یافت شده است. در این مطالعه اثر عصاره آبی ریشه گیاه باباآدم بر سطوح گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین (FIRI) در موشهای ماده تغذیه شده توسط سوکروز بررسی شد. روش بررسی: 40 موش صحرایی ماده نژاد ویستار در محدوده وزنی 150 تا 250 گرم تهیه شد. بعد از 5 هفته تغذیه با رژیم سوکروز 50% در آب آشامیدنی، حیوانات به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی کنترل سالم، دریافت کننده سوکروز، 3 گروه دریافت کننده سوکروز همراه با عصاره آبی ریشه باباآدم در دوزهای mg/Kg 200 و 100، 50 تقسیم شدند. تزریق داخل صفاقی به مدت دو هفته انجام شد و 24 ساعت بعد از آخرین تزریق، خون از قلب موشها گرفته شد. بعد از جداسازی پلاسما، گلوکز ناشتا (12 ساعت) با استفاده از کیت تجاری اندازهگیری شد و انسولین ناشتا به روش الایزا ارزیابی گردید. نتایج: سطوح گلوکز، انسولین و FIRI در گروه دریافتکننده سوکروز در مقایسه با گروه کنترل به طور معنیداری افزایش یافت. سطح گلوکز در گروه دریافت کننده عصاره mg/Kg50 (mg/dl64/16±14/116) و mg/Kg200 (mg/dl58/22±66/90) در مقایسه با گروه سوکروزی (mg/dl73/18±5/140) کاهش معنیداری یافت. سطح انسولین وFIRI در گروههای دریافت کننده عصاره در هر سه دوز در مقایسه با گروه سوکروزی کاهش معنیداری نشان داد (001/0>p). نتیجهگیری: عصاره ریشه گیاه باباآدم در مدل حیوانی میتواند سبب کاهش معنیدار در سطح گلوکز و انسولین خون شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت شیرین، گیاه باباآدم، میزان گلوکز، مقاومت به انسولین
عنوان انگلیسی
Effect of Arctium Lappa Root Extract on Glucose Levels and Insulin Resistance in Rats with High Sucrose Diet
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Diabetes Mellitus is a growing health problem in all over the world. Arctium Lappa has been used therapeutically in Europe, North America and Asia. Antioxidants and antidiabetic compounds have been found in the root of Arctium Lappa. This study intends to investigate the effects of Arctium Lappa root aqueous extract on glucose, insulin levels and Fasting Insulin Resistance Index in female rats with high sucrose diet. Methods: 40 female Wistar rats weighting 150-250(g) were applied. After having a diet induced by sucrose 50% in drinking water for 5 weeks, the animals were randomly divided into two groups of control, sucrose induced, and three groups of sucrose induced along with Arctium Lappa root aqueous extract (50,100,200 mg/Kg) (8 rats in each group). Treatment by extracts was used during 2 weeks (i.p.) and 24 hours after the last treatment, heart blood samples were gathered. After Blood samples were centrifuged, fasting plasma glucose (12 h) was determined by kit and fasting insulin concentration was assayed by Enzyme-linked immunosorbent assay (Elisa) methods. Result: Glucose levels, insulin and FIRI in sucrose group significantly increased in comparison with control group. Glucose levels in aqueous extract groups 50 mg/kg (116.14±16.64mg/dl) and 200 mg/kg (90.66±22.58 mg/dl) in comparison with sucrose group (140.5±18.73 mg/dl) significantly decreased. Insulin level and FIRI in all of aqueous extract groups were significantly decreased (P< 0.001) in comparison with sucrose group. Conclusions: Arctium Lappa root aqueous extracts in animal model has revealed significant decrease in blood glucose and insulin levels.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اکرم آهنگرپور | a ahangarpour
سیده مرجان محقق | m mohaghegh
ابتسام اسدی نیا | e asadinia
فاطمه رمضانی علی اکبری | f ramazani ali akbari
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-978-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات