این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانسهای خالص و تجاری شوید
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: علیرغم اینکه برخی از روغنهای اسانسی دارای اندکی اثر سمی حاد هستند، استفاده از روغنهای اسانسی در بسیاری از کشورها تحت کنترل نیست. شوید یکی از گیاهانی است که مصرف عمومی داشته و روغن اسانسی آن نیز در دسترس عموم قرار دارد. در این مطالعه فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی و ضدتیروسینازی اسانس شوید که از گیاهان بومی و ارزشمند ایران میباشد، مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: خواص بیولوژیک اسانس شوید در دو شکل خالص و تجاری آن بررسی شد. فعالیتهای کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیون، بازدارندگی تیروسینازی و فلاونوئید کل اسانس خالص شوید تازه و شوید تجاری مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: 8/7 میکروگرم EDTA، فعالیتی معادل فعالیت 2 میکروگرم اسانس خالص را داشت. اسانسها دارای قدرت رادیکالزدایی سوپراکساید هستند. 50 درصد غلظت کلاتینگ یون فروس، فعالیت ضدتیروسینازی و رادیکالزدایی سوپراکسایدآنیونی اسانس خالص شوید به ترتیب 3/1، 4، 1 میکروگرم و همان عوامل در اسانس تجاری برابر 6/171، 589 و 132 میکروگرم بود. فعالیت ضدتیروسینازی 4/6 میکروگرم اسانس خالص شوید تقریباً معادل فعالیت ضدتیروسینازی 1000 میکروگرم اسانس تجاری شوید بود. نتیجهگیری: شوید دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بوده و ربایش رادیکالهای آزاد است. این اسانس همچنین دارای فعالیت کلاته کردن آهن و خاصیت از بین بردن رادیکال سوپراکسید بوده و در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی واکنشگر مؤثر است. شوید قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنایع غذا و دارو دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Ferrous Ion Chelating, Superoxide Anion Radical Scavenging and Tyrosinase Inhibitory Properties of Pure and Commercial Essential Oils of Anetrhum Graveolens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Despite slight toxicities of essential oils, they are not under strict control in many countries. Anethum graveolens is widely consumed and its essential oils are at public reach. This study was designed to study essential oils of Anethum graveolens. Methods: The biological properties of pure and commercial essential oils of Anethum graveolens were investigated. In fact, Ferrous ion chelating activity, superoxide anion radical scavenging property, tyrosinase inhibition and total flavonoids of the oils were determined. Results: Chelating activity of 7.8 µg of EDTA was equivalent to 2 µg of the pure oil. The oils had superoxide anion radical scavenging activities which may be related to their total phenol and flavonoid contents. IC50 of ferrous ion chelating, antityrosiase and superoxide anion radical scavenging activities of pure and commercial oils were 1.3, 1.4, 1 and (171.6, 589, 132) µg respectively. Antityrosiase activity of 6.4 µg pure oil was equal to 1000 µg of the commercial oil. Conclusion: Anethum possesses antioxidative and free radical scavenging properties. This oil chelates ferrous ions and superoxide radicals. It is effective in formation of reactive toxic products. Anethum has good potentials regarding its applications in food and drug industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی داداش پور | m dadashpour
ایرج رسولی | i rasooli
فاطمه سفید کن | f sefidkon
محمد باقر رضایی | m bagher rezaei
شکیبا درویش علیپور آستانه | sh darvish alipour astaneh
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-778-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات