این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۳۸۳-۹۵
عنوان فارسی
اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخصهای قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بیخبر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: امروزه استفاده از روشهای نوین و کم عارضه برای کنترل دیابت از اهمیت ویژهای برخوردار است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخصهای قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بیخبر بوده که با مشارکت 81 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه آزمون و دارونما تقسیم شدند. گروه آزمون، روزانه سه کپسول یک گرمی حاوی پودر زنجبیل و گروه دارونما، همین تعداد کپسول حاوی میکروکریستالین سلولز به مدت هشت هفته دریافت کردند. قبل و پس از مداخله قند ناشتا، فروکتوزآمین، هموگلوبین گلیکوزیله A1C، کلسترول تام، تریگلیسرید، LDL-C، HDL-C و آپولیپوپروتئینهای A1 و B100 اندازهگیری شدند. نتایج: میانگین LDL-C در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به ترتیب 22/09±112/52 و 20/78±106/10 میلی گرم بر دسیلیتر بدست آمد(03/0P=). میانگین APO A1 در هر دو گروه به طور معنیداری(0/005›P) افزایش یافت ولی میانگینAPO B100، HDL-C، تری گلیسرید و کلسترول تام تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میانگین قند ناشتا بعد از مداخله در گروه آزمون 5/10 درصد کاهش(003/0P= ) و در گروه دارونما 21 درصد افزایش(01/0P=) نشان داد. تغییرات در میانگین هموگلوبین گلیکوزیله A1C روندی مشابه با قند ناشتا داشته است. نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد پودر زنجبیل به صورت کپسول توسط بیماران مبتلا به دیابت به دلیل کاهش LDL-C، قند ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله A1C و افزایش APO A 1، برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنجبیل، دیابت نوع دو، لیپید و لیپوپروتئینهای خون، قند خون
عنوان انگلیسی
The Effect of Ginger on Blood Glucose, Lipid and Lipoproteins in Patients with Type 2 Diabetes: A Double-Blind Randomized Clinical Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Nowadays there is an uprising trend toward new approaches in type 2 diabetes management. In this study the effect of ginger supplementation on blood glucose, lipid and lipoproteins was examined in diabetic patients. Methods: 81 patients with type 2 diabetes participated in this randomized clinical trial study within two-month interval. Patients were randomly divided into two groups: Placebo (PG) and supplemented (SG). SG group were supplemented with 3 capsules (1g ginger powder in each capsule) and PG group received 3 microcrystalline cellulose capsules each day. Fasting blood glucose(FBS), fructose-amine, HbA1c, total cholesterol, triglycerides, LDL-c, HDL-c and Apolipoproteins (Apo) A1 and B100 were measured before and eight weeks after intervention. Results: Mean of LDL-c in SG before and after supplementation were 112.52 ± 22.09 and 106.10±20.78mg/dl(P=0.03), respectively. Also the results showed significant difference in levels of Apo A1 in SG and PG in the beginning and end of trial(P‹0.005). However no significant differences between groups were observed. Moreover no significant disparities were observed in level of Apo B100, total cholesterol, triglycerides and HDL-c at the same period in studied groups. Mean FBS level after intervention in SG showed a 10.5% decrease(P=0.003), meanwhile a 21% increase in PG (P=0.01) was reported. Changes in mean HbA1c had a similar trend with mean FBS. Conclusion: This study indicates that ginger supplementation for type 2 diabetic patients would improve LDL-c, APO A1, fasting plasma glucose and HbA1c parameters
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهروز طلایی | b talaei
حسن مظفری خسوری | h mozaffari khosravi
بمانعلی جلالی | ba jalali
سید محمد محمدی | m mahammadi
آزاده نجارزاده | a najarzadeh
حسین فلاح زاده | h fallahzadeh
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-93-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات