این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۸۲-۸۹
عنوان فارسی
مقایسه میزان pHبزاق تجمعی افراد دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت دانشگاه شهیدصدوقی یزد و افراد غیردیابتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت دارای عوارض دهانی گستردهای است که آن را میتوان به تغییرات خواص بزاق نسبت داد. در این مطالعه به بررسی میزان pH بزاق تجمعی افراد دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت دانشگاه شهید صدوقی یزد و افراد غیردیابتی پرداخته شده است. روشبررسی: مطالعه حاضراز نوع مورد- شاهد مقطعی بود که برروی 60 نفر(دو گروه 30 نفره دیابتی نوع 2 و غیر دیابتی) انجام شدکه 2 نفر از افراد گروه مورد مطالعه به دلیل عدم همخوانی pH بزاقشان باکاغذ مطالعه از مطالعه خارج شدند. از افراد مورد مطالعه در حالی که حداقل 2 ساعت قبل چیزی نخورده و نیاشامیده بودند و سیگار هم نکشیده بودند. نمونهگیری از بزاق انجام شد، سپس با کاغذ pH سنج مدرج از 5/5تا 8 pH نمونههای بدست آمده سنجیده شد سپس نمونه FBS افراد نیز بلافاصله گرفته شد. دادههای دو گروه جمعآوری شد و آنالیز آماری دادهها به روش t-test و mann-whitney و spearman correlation و با کمک نرم افزار 16SPSS محاسبه شد. نتایج: میانگین pHگروه مورد و شاهد به ترتیب 57/0±11/6 و 64/0±66/6 بود که در افراد دیابتی به طور معنیداری از گروه شاهد پایینتر بود(001/0= pvalue). دو گروه از لحاظ سنی تفاوت معنیدار آماری داشتند(034/0pvalue=). ولی حتی وقتی با آزمون کوواریانس کنترل سن انجام شد باز هم ارتباطPH بزاق و FBS معنیدار شد(007/0pvalue=). نتیجهگیری: pH بزاق تجمعی افراد دیابتی از گروه غیردیابتی کمتر بود و دارای رابطه معکوس با میزان FBS بود(031/0pvalue=).
کلیدواژههای فارسی مقاله
PH، دیابت ملیتوس، بزاق تجمعی غیرتحریکی
عنوان انگلیسی
Comparison of Salivary pH in Diabetic Patients Referring to Diabetes Center of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences with Non-Diabetic Controls
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Diabetes mellitus has extensive oral consequences which could be referred to changes of saliva properties. The purpose of this study was to compare the pH of un-stimulated whole saliva between diabetic patients that referred to diabetes center of Yazd Shahid Sadoughi university and non- diabetic persons. Methods: In this Case- control study, the population consisted of 60 persons in 2 groups: Thirty diabetic patients(type 2) and 30 non-diabetic persons. Two patients of case group were excluded from study due to inconsistency of their salivary pH and pH paper. Sampling from saliva was performed after 2 hours of abstinence from eating and smoking. Then pH of samples was measured by the pH paper that was scored from 5.5 to 8. After that blood sample was taken for measuring FBS. Data from 2 groups was analyzed using t-test, Mann-Whitney test and Spearman correlation by SPSS software(ver. 12). Results: Mean pH in case and control groups was 6.11 ±0.57 and 6.66±0.64, respectively. The results showed that pH of un-stimulated whole saliva in diabetic patients was significantly lower than control group(P=0.001). Conclusion: pH of un-stimulated whole saliva in diabetic patients was lower than non-diabetic persons and pH of un-stimulated whole saliva had a reverse relationship with FBS(P=0.031).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
pH, Diabetes Mellitus, Un-Stimulated Whole Saliva
نویسندگان مقاله
فاطمه اولیای | f owlia
محمدحسن اخوان کرباسی | m akhavan karbassi
حکیمه احدیان | h ahadian
سیدکاظم کاظمینی | k kazemeiny
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-868-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
دندانپزشکی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات