این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۳۸۸-۳۹۷

عنوان فارسی تاثیراسانس زیره سبز بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش‌های صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: افزایش گلوکز خون و لیپیدها یکی از اختلالات شایع است که در اثر عوامل گوناگون بوجود می‌آید. زیره سبز یکی از گیاهانی است که در طب سنتی ایران برای درمان برخی بیماری‌ها کاربرد داشته است و در مطالعات جدید نقش زیره سبز در درمان دیابت و کاهش سطح لیپیدها عنوان شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی میزان گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول تام،HDL و LDLسرم موش‌های صحرایی است. روش بررسی: برای این منظور، 4 گروه 6 تایی موش صحرایی نر نژاد ویستار بطور تصادفی در چهار گروه: 1-گروه کنترل با رژیم غذایی استاندارد،2- گروه اسانس زیره سبز با رژیم غذایی استاندارد، 3-گروه کنترل با رژیم غذایی پرچرب، 4- گروه اسانس زیره سبز با رژیم غذایی پرچرب قرار داده شدند. میزان دوز مصرفی اسانس زیره سبز μg/kg400 بود که از طریق گاواژ به موش‌ها داده شد. در سه زمان مختلف شامل ابتدای مطالعه، روز بیستم(شروع مصرف داروها)، روز پنجاه و پنجم(پایان مصرف دارو) از موش‌ها به منظور اندازه‌گیری گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL و LDLسرم موش‌های صحرایی نمونه‌گیری به عمل آمد. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد پس از دریافت اسانس زیره سبز کاهش معنی‌داری در میزان گلوکز(گروه 4: 007/0p= )(گروه 2: (01/0p<)، کلسترول(گروه 4: (01/0p <) (گروه 2 (05/0p<)، تری‌گلیسیرید(گروه 4 (01/0p<) (گروه2 01/0p<)، LDL(گروه 4 05/0p<) (گروه 2 01/0p<) و افزایش معنی‌داری در HDL سرم(گروه 4 05/0p<) (گروه 2 01/0p<) مشاهده شد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد دریافت اسانس زیره سبز از طریق گاواژ می‌تواند بر سطح گلوکز و لیپیدهای سرم موش‌های صحرایی تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیره سبز، گلوکز، لیپیدها

عنوان انگلیسی Effects of Cumin(Cuminum Cyminum L) Oil on Serum Glucose and Lipid Levels of Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Diabetes is one of the most prevalent metabolic diseases in the world. It affects 6.6% of world population and about 3 million individuals in Iran. Cumin (Cuminum Cyminum L) is a plant used in traditional Iranian medicine to cure obesity, and some recent studies have suggested that Cumin could have a role in diabetes treatment and reduction of lipid levels. In this study, we investigated the Cumin oil effects on serum glucose and lipid levels of rats. Methods: We divided 24 male rats of Wistar race into 6 hexadic groups the control group with normal regimen(group a), the Cumin oil group with normal regimen(group b), the control group with high fat regimen(group c), the Cumin oil group with high fat regimen(group d). The consumed dosages of Cumin oil were 400 µg/kg and 3mg/kg, respectively which was administered by Gavages (tube feeding). Samples from the hungry rats were taken during three various periods including the first day of the study, 20th day (the beginning of the medicine usage) and 55 th day (the end of the medicine usage) in order to measure their serum glucose and lipid levels. Results: The results of this study showed a significant decrease in glucose(p=0.007), cholesterol(p=0.001), triglyceride(p=0.002), LDL (p=0.004) levels and a significant increase in serum HDL levels(p=0.05). Conclusion: Cumin oil administered via Gavages can significantly affect the serum glucose and lipid levels.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cuminum, Glucose, Lipids, Cholesterol, HDL, Cholesterol, LDL

نویسندگان مقاله جواد محیطی اردکانی | j mohiti ardekani


زهرا اکبریان | z akbarian


ابوالفضل نظریان | a nazarian



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1100&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات