این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۴

عنوان فارسی مصرف مواد غذایی و شیوع علایم آسم و آلرژی در کودکان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: شیوع آسم و سایر بیماریهای آلرژیک طی سه دهه گذشته رو به افزایش است. فاکتورهای ژنتیکی، توجیه کننده افزایش آلرژی در این مدت نبوده و مطالعات متعددی احتمال وجود رابطه بین فاکتورهای محیطی از جمله رژیم های غذایی و افزایش شیوع این بیماریها را مطرح کرده اند. این تحقیق با هدف تعیین رابطه مصرف انواع مواد غذایی و میزان مصرف هر یک با شیوع علایم این بیماریها در سال 1382 در شهر یزد اجرا گردیده است. روش بررسی: این تحقیق توصیفی– تحلیلی است که به روش توصیفی مقطعی بر روی 2768 نفر از کودکان7-6 ساله سال اول مدارس ابتدایی و 3201 نفر نوجوانان14-13 ساله مدارس راهنمایی شهر یزد انجام شده است. داده‌ها بوسیله پرسشنامه استاندارد ایساک جمع آوری گردید و پرسشنامه‌ها توسط نرم افزار Epi6 به کامپیوتر وارد و توسط SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: در گروه سنی 7-6 ساله شیوع علایم خس خس سینه، رینیت آلرژیک و اگزما به ترتیب 9/10%، 5/15% و 3/7% و در گروه سنی 14-13 ساله به ترتیب 3/20%، 7/42% و 8/14% می‌باشد. در کودکان 7-6 ساله بین مصرف بالای کره حیوانی، شکلات، شیرینی، پفک و چیپس با افزایش فراوانی رینیت آلرژیک ارتباط معنی‌داری وجودارد. در نوجوانان14- 13ساله نیز بین فراوانی علایم خس خس سینه و مصرف زیاد غذاهایی مانند شکلات، پفک، چیپس و تخم مرغ ارتباط معنی‌داری مشاهده می شود. نتیجه‌گیری: مصرف بعضی از غذاها از جمله غذاهای حاضری مثل پفک و چیپس در کودکان و نوجوانان همراه با افزایش علایم بیماری‌های آسم، رینیت الرژیک و اگزما می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مواد غذایی، آسم، رینیت آلرژیک، اگزما، کودکان، ISAAC

عنوان انگلیسی Food Consumption and Prevalence of Asthma & Allergies Symptoms in Children
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The prevalence of asthma and allergy has increased significantly over the last 30 years. Genetic factors cannot explain this prevalence and a number of studies have been performed to determine the Environmental factors especially dietary factors which are effective in the incidence of these diseases. The aim of this study is to investigate the association between the food consumption and the subsequent development of asthma and other allergic disorder symptoms in 2003 of children in yazd. Methods: We performed a Descriptive cross-sectional study of selected children in primary and secondary schools in Yazd. Standardized questionnaire(ISAAC) that was developed based on the International Study of Asthma and Allergies in Childhood were distributed to parents of 2768 children aged 6-7 years and 3201 children aged 13-14 years which randomly selected. The data was analyzed by Epi6.04 and SPSS softwares. Results: The prevalence of asthma, Allergic Rhinitis and Eczema symptoms in children 6-7 years old was 10.9%, 15.5% and 7.3% and in children 13-14 years old was 20.3 %, 42.7% and 14.8% respectively. High intake of butter-fat, chocolate, sweet and Sausage were associated with an increased risk of allergic rhinitis in children 6-7 years old. High intake of chocolate, Chips, egg were associated with an increased risk of wheeze and in children 13-14 years old. Conclusion: Dietary factors are associated with asthma and allergies symptoms. Fast foods, chocolates, junk foods & sausage may increase wheezing and allergic rhinitis & eczema symptoms in childhood
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهران کریمی | m karimi


محسن میرزایی | m mirzaeei


راضیه آخوندزردینی | r akhondi



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14-29&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات