این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۶۵-۷۴

عنوان فارسی اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک مصرف خوراکی سیر وحشی در موش صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: در بررسی حاضر اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک سیر وحشی در مدل تجربی دیابت قندی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: موشهای صحرایی نر به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیر وحشی، دیابتی، دیابتی تحت درمان با گیاه و تحت تیمار با گلیبن کلامید تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موشها از استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم(داخل صفاقی) استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با گیاه نیز پودر این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با نسبت وزنی 1% دریافت نمودند. میزان گلوکز و لیپیدهای سرم قبل از بررسی و در هفته های 4 و 8 پس از بررسی تعیین گردید. نتایج: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه در هفته های 4 و 8 به طور معنی دار و به ترتیب 005/0p< و 01/0p< کمتر از گروه دیابتی بود. بعلاوه، سطح کلسترول توتال، تری گلیسیرید و کلسترول HDLدر هفته‌ های 4 و 8 در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه تغییر معنی‌دار در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. از طرف دیگر، تیمار موشهای دیابتی با گیاه فقط پس از 8 هفته موجب کاهش معنی دار میزان کلسترولLDL در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده گردید(05/0p<). نتیجه گیری: مصرف خوراکی سیر وحشی در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر هیپوگلیسمیک بوده و در دراز مدت موجب تغییر سودمند فقط در سطح کلسترول LDL سرم در موشهای صحرائی دیابتی می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر وحشی، دیابت قندی، گلوکز، لیپید

عنوان انگلیسی Hypoglycemic and Hypolipidemic Effects of Allium Ursinum in Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The hypoglycemic and hypolipidemic effects of Allium ursinum(AU) were investigated in an experimental model of diabetes mellitus, invitro. Methods: Male Wistar rats were divided into control, AU-treated control, diabetic glibenclamide-treated, and AU-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozocin(STZ) was intraperitoneally administered(60 mg/Kg). AU-treated groups received AU mixed with standard pelleted food at a weight ratio of 1% for 2 months. Serum glucose and lipids levels were determined before the study and at the 4th and 8th week after the study. Results: Serum glucose was significantly lower in AU-treated diabetic rats at the end of the 4th and 8th weeks(p< 0.005 and p< 0.01 respectively) as compared to untreated diabetics. Serum total cholesterol, triglyceride, and HDL-cholesterol levels did not show a significant change in AU-treated diabetic rats as compared to untreated diabetics. On the other hand, LDL-cholesterol levels decreased in AU-treated diabetic group as compared to untreated diabetic group(p< 0.05). Conclusion: Oral administration of AU has a significant hypoglycemic effect and in long term leads to decreased levels of serum LDL-cholesterol in diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Allium, Diabetes Mellitus, Glucose, Lipids

نویسندگان مقاله فرامرز فلاحی | f fallahi


مهرداد روغنی | m roghani


مجید خلیل زاد | m khalilzad



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14-32&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات