این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۷۵-۸۳

عنوان فارسی آیا بر اساس نگرش و تجربه مادران، غذا بر تشنج کودکان مبتلا به صرع تاثیر دارد؟
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تشنج از شایع‌ترین مشکلات نورولوژی اطفال است. این مطالعه به منظور بررسی نگرش و تجربه مادران کودکان مبتلا به صرع در مورد تاثیر غذاهای مختلف بر تشنج(تشدید کننده، تخفیف‌دهنده و بی تاثیر) صورت گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی تحلیلی، نگرش و تجربه مادران کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب کودکان کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد تاثیر مواد غذایی خاص به تفکیک گروه و نوع ماده غذایی خاص بر تشنج کودکشان، توسط پرسشنامه، بررسی شد. نتایج: 148 مادر در محدوده سنی 17 تا 52 سال(میانگین 6/6 ±6/31 سال) وارد مطالعه شدند. محدوده سنی فرزندان مبتلای آنها بین 1 تا 19 سال(میانگین 8/3±2/6 سال) بود. 5/58% از کودکان پسر و 5/41 درصد دختر بودند، 80% از مادران نیز به موثر بودن غذا بر روی تشنج معتقد بودند. سطح سواد مادر، جنس کودک و کنترل بودن یا نبودن تشنج، تاثیری بر میزان اعتقاد به موثر بودن غذا بر تشنج نداشت. بیشترین تشدید کننده تشنج بر اساس نگرش مادران به ترتیب شوری، ترشی و گریپ فورت و طبق تجربه خیار سبز و شیر و بیشترین تخفیف دهنده بر اساس نگرش آنها، قهوه و روغن گوسفند و طبق تجربه عسل و نبات بودند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که درصد قابل توجهی از مادران معتقد به موثر بودن بسیاری از مواد غذایی بر روی تشنج هستند و لازم است که با استخراج ماده مؤثره مواد غذایی و آزمایش آن بر روی مدل های حیوانی و انسانی، در آموزش تغذیه بیماران مبتلا به صرع اهتمام ورزید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تشنج، صرع، ماده غذایی، نگرش و تجربه

عنوان انگلیسی Is there a Relation between Food Intake and Epileptic Seizures in Children?
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Seizure is one of the most common pediatric neurology problems. The purpose of this study was to evaluate effects of different kinds of food on seizures of epileptic children based on their mothers attitude and experience. Methods: In a descriptive- analytic study done at the pediatric neurology clinic of Shahid Sadoughi University, attitude and experience of mothers regarding the effect of different kinds of foods on children seizures was evaluated via a questionnaire. Results: A total of 148 mothers with ages ranging between 17-52 years (mean± SD:31.6± 6.6 years) were evaluated. Their children were 58.5% boys and 41.5% girls with age range of 1-19 years (mean± SD: 6.2±3.8 years). Eighty percent of mothers believed that different kinds of food affected the seizures and this belief was not related to their educational level, gender of child or state of seizure control. The most common kinds of food which triggered seizures based on mothers attitude were salty food and pickled vegetables and based on experience, they were cucumber and milk and . The most common kinds of food that caused decreasing in seizures frequency based on mothers attitude were coffee and cattle oil and based on experience, they were honey and sugar. Conclusion: In this study, majority of mothers believe that different kinds of food have an effect on the seizures in their children and it is necessary to educate epileptic patients about their diet after extraction and testing of effective materials of different kinds of food in animals and human models via further researches.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Seizures, Food, Epilepsy, Attitude

نویسندگان مقاله راضیه فلاح | r fallah


فاطمه کاسب | f kaseb


محمد حسین رجایی | mh rajaee



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14-33&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات