این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۵۱۲-۵۲۰
عنوان فارسی
شیوع ژنهای شیگا توکسین، اینتیمین و همولیزین در سویههای اشریشیاکلی O۱۵۷:H۷ از نمونههای گوشت چرخ کرده کارخانجات صنعتی شهرستان شیراز
چکیده فارسی مقاله
چکیده: اشریشیاکلی سروتیپO157:H7 یکی از عوامل اصلی ایجادکننده مسمومیت غذایی و بیماریهایی مانند کولیت خونریزی دهنده و سندرم اورمی همولیتیک است. عفونتهای انسانی ناشی از این باکتری در اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد میشوند. هدف این پژوهش، ارزیابی ژنهای بیماریزای stx1، stx2، A eae و hly باکتری اشریشیاکلی O157:H7در نمونههای گوشت چرخ کرده شهرستان شیراز میباشد. روش بررسی: در این پژوهش 504 نمونه گوشت چرخ کرده از سه کارخانه، به مدت یکسال جمعآوری و در محیط کشت اشریشیاکلی براث واجد نووبیوسین در دمای Cº37 غنی سازی شد. سپس از محیط کشت های CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتریهای جداسازی شده استفاده گردید. با استفاده از آنتیسرم اختصاصی، باکتری اشریشیاکلی O157:H7 تایید و با روش Multiplex PCR وجود ژنهای stx1 ، stx2، eaeA و hly مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: از مجموع نمونههای گوشت مورد ارزیابی، 466 نمونه در محیط CT-SMAC دارای کلنیهای سوربیتول منفی بودند(46/92%). پس از انجام تستهای تأییدی از 2(39/0%) نمونه، باکتری اشریشیاکلی O157:H7 جداسازی گردید که در مجموع از کل نمونهها 39/0% دارای ژنهای stx1 وeaeA و 19/0% دارای ژن stx2 بودند. نتیجهگیری: از آن جایی که اشریشیاکلی O157:H7 یکی از نگرانیهای اساسی بهداشت و سلامت گوشت محسوب میگردد، بایستی مورد توجه دائمی قرار گیرد. راههای پیشگیری میتواند موجب کاهش گاوهای آلوده واجد این باکتری و آلودگی گوشت در هنگام کشتار دام و خرد کردن گوشت شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشریشیاکلی O157،H7 ، ژنهای شیگاتوکسین، گوشت چرخ کرده
عنوان انگلیسی
Prevalence of Shiga Toxins, Intimin and Hemolysin Genes of Escherichia coli O157:H7 Strains from Industrial Ground Meat in Shiraz
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Escherichia coli O157:H7 is one of the major foodborne illness and sporadic case of human disease, hemorrhagic colitis and hemolytic-uremic syndrome. The purpose of this study is to survey the prevalence of Escherichia coli O157:H7 virulence genes from ground meat in Shiraz. Methods: In this research 504 samples of ground meat were collected from three main factories of meat products and enriched in Escherichia coli broth with novobiocin medium in 37ºC. Fermentation of sorbitol and lactose and β-glucoronidase activity of isolated strains were examined by CT-SMAC, VRBA and chromogenic media respectively. Then isolation of E.coli O157:H7 have been confirmed with the use of specific antisera and with multiplex PCR method presence of E.coli O157:H7 virulence genes including: stx1, stx2, eaeA, hly has been analysed. Results: Out of specimens that have been supplied, 466 sorbitol negative bacteria were isolated in CT-SMAC medium(92.46%). The stx1 and eaeA genes were diagnosed in two case of these samples(0.39 %) and stx2 gene was detected in one case(0.19%) of isolated E.coli O157:H7 strains. Conclusion: E.coli O157:H7 will continue to be an important public health concern as long as it contaminates meat. Preventive measures may reduce the number of cattle that carry it and the contamination of meat during slaughter and grinding.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد کارگر | m kargar
موسی دانشور | m daneshvar
مریم همایون | m homayoon
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1024&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات