این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۴۲۸-۴۳۵

عنوان فارسی اثرات جیره حاوی چربی بر غلظت سرمی و ارتباط متقابل لپتین و هورمون های تیروئیدی در موش
چکیده فارسی مقاله مقدمه: لپتین، پروتئین تولیدی از ژن ob است که توسط سلول‌های بافت چربی تولید می‌شود. نقش اصلی لپتین تنظیم اشتها و میزان مصرف انرژی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات چربی جیره بر مقادیر سرمی لپتین و T3 و اثرات متقابل این هورمون است. روش بررسی: در این تحقیق 18 سر موش نر پس از دو هفته تغذیه با جیره معمول به دو گروه تقسیم شدند. به مدت سه هفته، گروه کنترل جیره معمول را دریافت کردند در حالی که گروه دیگر جیره حاوی چربی بالا دریافت نمودند که از اضافه نمودن 5/2 درصد روغن زیتون، 1 درصد کلسترول و 2/0 درصد اسیدکولیک به دست آمد. سپس از موش‌ها خونگیری به عمل آمد. غلظت سرمی لپتین و T3 به ترتیب به روش الایزا و رادیو ایمونواسی اندازه‌گیری شدند. تری‌گلیسرید و کلسترول نمونه‌ها با استفاده از روش‌های استاندارد شیمیایی سنجش شد. چربی محوطه بطنی نیز توزین گردید. معنی‌دار بودن اختلاف پارامترهای سنجش شده بین گروه‌های مختلف با آزمون آماری t و معنی‌دار بودن ارتباط و وابستگی مقادیر کمی به دست آمده در گروه‌های مختلف با آزمون Pearson تعیین شد. نتایج: وزن چربی محوطه بطنی، غلظت سرمی تری‌گلیسرید و کلسترول در گروه دریافت‌کننده جیره حاوی چربی بالا به ترتیب 108%، 59% و 107% بیشتر از گروه کنترل بود(001/0(p<. ارتباط آماری معنی‌دار مستقیمی بین وزن چربی محوطه بطنی و غلظت سرمی لپتین در هر دو گروه کنترل و دریافت‌کننده جیره حاوی چربی بالا مشاهده گردید(87/0 ,r=002/0P=) و (89/0 ,r=001/0P=). مقادیر سرمی لپتین و T3 در گروه دریافت‌کننده جیره حاوی چربی بالا واجد ارتباط معنی‌دار معکوس بودند(67/0 ,r= 001/0P=). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان‌دهنده اثرات جیره حاوی چربی بالا بر ارتباط متقابل لپتین و T3 است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی- غلظت سرمی لپتین، هورمون های تیروئیدی، موش

عنوان انگلیسی Invitro Study of Effect of High-Fat Diet on Serum Leptin and Thyroid Hormone Levels in Mice
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Leptin, a protein product of the ob gene secreted by adipocytes, plays an important role in regulating appetite and energy expenditure. The aim of this study was to investigate the influence of dietary fat on serum leptin and T3 concentrations and their interactions. Methods: 18 male mice were maintained on a purified laboratory diet. Mice were then separated into two groups: a control group that received a standard laboratory diet and a high fat group that received a 1% cholesterol-enriched diet supplemented with 0.2% cholic acid and 2.5% olive oil as dietary fat for three weeks. Blood samples then were collected. Serum leptin and thyroid hormones quantification were performed by ELISA and RIA methods, respectively. Serum triglyceride and cholesterol concentration were measured by standard chemical methods. Mice abdominal fat pads were also weighed. Results: Serum cholesterol, triglyceride and abdominal fat pads showed significant increase in the high fat group (108%, 59% and 107% respectively) (p< 0.001). Leptin concentration and abdominal fat pad showed positive correlation in both high fat and normal diet groups, (p= 0.002, r= 0.87and p=0.001, r=0.89). Leptin and T3 showed negative correlation in the high fat group (p= 0.001 and r=0.67). Conclusion: This study demonstrated that high fat diet affects leptin and T3 relationship.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diet, Leptin, Thyroid Hormones, Mice

نویسندگان مقاله مهرداد پورجعفر | m pourjafar


عبدالناصر محبی | a mohebbi


سعید نظیفی | s nazifi


سولماز تراکمه سامانی | s tarakeme



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-954&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات