این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۲۴۲-۲۴۸
عنوان فارسی
تاثیر مصرف آجیل سویا بر گرگرفتگی زنان یائسه
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گرگرفتگی علامتی شایع و ناراحت کننده در زنان یائسه می باشد که بصورت برافروختگی، تعریق، احساس گرما، طپش قلب و اضطراب بروز می کند و می تواند سبب اختلال در فعالیت های روزانه و کیفیت خواب شبانه زنان یائسه گردد. با وجود مؤثر بودن درمان جایگزین هورمونی بر گرگرفتگی، بدلیل عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت آن، امروزه در مورد این نوع درمان اختلاف نظرهایی وجود دارد، از طرفی پذیرش درمان جایگزین هورمون در بین زنان ایرانی پائین می باشد. ایزوفلاون موجود در سویا ماده ای فیتواستروژن می باشد که ممکن است در کنترل گرگرفتگی زنان یائسه مؤثر باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تأثیر مصرف سویا بر گرگرفتگی زنان یائسه طراحی شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی با طراحی قبل و بعد بوده است. 31 نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی در مطالعه شرکت داشتند. قبل از شروع تحقیق تعداد دفعات گرگرفتگی افراد در یک هفته ثبت، سپس روزانه مقدار 60 گرم آجیل سویا که حاوی 76 میلی گرم ایزوفلاون بود جهت مصرف روزانه به مدت سه ماه در اختیار آنان قرار گرفت. سپس دفعات گرگرفتگی افراد در یک هفته، یکماه، دوماه و سه ماه اندازه گیری شد. قبل و بعد از مداخله جهت تعیین گنادوتروپین ها و استرادیول نمونه ی خون اخذ شد. داده ها با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج: میانگین دفعات گر گرفتگی قبل و یک، دو و سه ماه بعد از مداخله به ترتیب 61/2±88/5، 82/1±45/3، 57/1±73/2 و 48/1±16/2 بار در 24 ساعت بدست آمد(001/0 >(P. میانگین استرادیول بعد از سه ماه مصرف آجیل سویا کاهش معنی داری را نشان داد. نتیجه گیری: مطالعات متعددی نیز مصرف سویا و ایزوفلان موجود در سویا را بصورت های عصاره، شربت و یا کپسول های حاوی ماده مؤثر سویا در کاهش تعداد دفعات گرگرفتگی مؤثر دانسته اند که با نتایج تحقیق حاضر همخوانی دارد، لذا آجیل سویا می تواند میان وعده ای مناسب جهت کنترل گرگرفتگی ناشی از یائسگی محسوب شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گرگرفتگی، سویا، ایزوفلاون، فیتواستروژن
عنوان انگلیسی
Effect of Soybeans on Hot Flashes in Postmenopausal Women
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Hot flashes are common and discomfortable signs of menopause that present with blazing sweatiness, sense of hotness, tachycardia and agitation. Hot flashes cause disturbances in daily activity and quality of night sleep. In spite of the effect of Hormone Replacement Therapy (HRT) on hot flashes, nowadays, there are diverse opinions about HRT and the reason is that it has chronic complications. In addition, the acceptance of HRT by Iranian women is very low. Study of numerous texts has shown that isofliavone present in soybean is a phytoestrogen that could be effective in control of hot flashes. The purpose of the study is to examine the changes in time periods of hot flashes in response to consumption of 74 mg Isoflavone/day present in 60 grams soybeans in menopausal women. Methods: This study was a clinical trial with before and after design that included 31 postmenopausal women. The participants were assessed with respect to daily hot flashes at baseline and after one, two and three months of intervention. Participants consumed daily 60 grams soybeans for 3 months. Blood samples were taken at the start and end of intervention for determining levels of gonadotropins and estradiol. Data was analyzed by SPSS software. Results: There was a decrease in time period of hot flashes from baseline of 5.88±2.61 to 3.45±1.82 after one month, 2.73±1.57 after two months and 2.16±1.48 after three months of consumption of soybeans (P< 0.001). There was decrease in levels of FSH, LH & estradiol after 3 months, but this decrease was not significant, except in the case of estradiol. Conclusion: In line with various studies proposing the use of soybeans in the form of concentrate, drink or capsule, this study suggests that consumption of soybeans (60 gr daily) as snacks may be a safe and effective method for controlling hot flashes in postmenopausal women..
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهناز انجذاب | b enjezab
تهمینه فرج خدا | t faraj khoda
اعظم خوشبین | a khoshbin
حسن مظفری خسروی | h mozaffari khosravi
مهشید بکایی |
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-480&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات