این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۱۷۵-۱۸۳
عنوان فارسی
انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: قارچها به میزان زیاد در هوا و محیط اطراف ما وجود دارند و چنانچه شرایط حرارت و رطوبت مناسب باشد باعث رشد و تکثیر آنها میشود. از مهمترین قارچهای آلوده کننده اغذیه که در روند مسمومیت نقش دارند آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که در اثر ترشح سم توسط این قارچها خوراک دامها آلوده شده و با مصرف خوراک دام آلوده شیر نیز آلوده میشود. روش بررسی: در این تحقیق جمعاً 428 نمونه اعم از شیر خام و پاستوریزه و خوراک دام در فصول مختلف سال در شیراز و حومه نمونهبرداری و با یکی از روشهای ELISA، TLC مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که در 36/43 درصد از نمونههای خوراک دام میزان آلودگی از حد مجاز آفلاتوکسین B1 که ppb 20 میباشد بالاتر بود. در 03/38 درصد از نمونههای شیر خام و 42/14 درصد از نمونههای شیر پاستوریزه میزان آلودگی از حد مجاز تعیین شده یعنی ppb 5/0 بالاتر بود. این تحقیق نشان داد که بین آلودگی شیر خام با آلودگی خوراک دام ارتباط وجود دارد. همچنین میزان آلودگی در فصول تابستان و پائیز بیشتر از زمستان و بهار است که این میتواند ناشی از رطوبت بالا در پائیز و دمای بالا در تابستان باشد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده نیاز مبرم به کنترل آلودگی به آفلاتوکسین در خوراک دام و جلوگیری از مصرف خوراکهای دامی آلوده از قبیل خوراک مخلوط، ذرت و نان خشک احساس میشود و کنترل ادواری آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه خصوصاً در فصول پاییز و تابستان ضروری میباشد. واژههای کلیدی: آفلاتوکسین (AFM1)M1، آفلاتوکسین (AFB1)B1، شیر گاو، شیر پاستوریزه، خوراک دام، ELISA، TLC
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Transmission of Aflatoxins from Animal Feeds to Raw and Pasteurized Milk in Shiraz City and its Suburbs
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: There are a lot of fungi in the air and our environment that grow and reproduce if the temperature and humidity are suitable. Aspergillus flavus and parasilicus are among the most important food contaminants which have a role in food poisoning. These fungi secrete poisons which contaminate animal feed as well as the milk we get from the animals fed with these foods. Methods: In this study, a total of 428 samples of raw, pasteurized milk and animal feeds were examined in different seasons of the year using ELISA or TLC method. Results: The results revealed that in 43.36% of the animal feed samples, the contamination level was above the permissible level of aflatoxin B1 (20ppb). In 38.03% of raw and 14.42% of pasteurized milk samples, the contamination level was above the permissible level (0.5 ppb). It was also found out that the contamination level was higher in summer and autumn than that in winter and spring. This could be due to higher humidity in autumn and higher temperature in summer. This study also showed that the percentage of contamination in corn was higher. A high percentage of contamination was also found in recycled bread in the samples of AL. The contamination level was low in Fal. Fa, bran and straw samples. Conclusion: Based on these findings, there seems to be a pressing need for controlling aflatoxin contamination in animal feeds and prevention of the use of contaminated animal feeds such as corn and recycled bread. Also rotten analysis of milk and its products is necessary to be performed periodically for detection of aflatoxin contamination.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالعظیم ارسالی | a ersali
. abdolazim_ersali@yahoo.com
فایقه بها ی الدین بیگی | f baho aldini baigi
رضا قاسمی | r ghasemi
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-127&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات