این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۳۱-۳۵
عنوان فارسی
تأثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت نوع دو یکی از شایعترین بیماریهای آندوکرینی در جهان است که در نتیجه اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین ایجاد میشود. با توجه به اینکه کنجد و فرآوردههای حاصل از آن از قبیل ارده و حلوا ارده به عنوان یک غذای بومی در بین مردم یزد مصرف میشود و نیز توجه به خواص مفید روغن کنجد، به خصوص تأثیر آن بر سطح قند و پروفایل لیپیدی سرم، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف روغن کنجد بر پروفایل لیپیدی و قند خون بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی- درمانی دیابت یزد در سال 1386 انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش نیمه تجربی بر روی 25 بیمار دیابتی نوع دو انجام شد. گروه مورد مطالعه، میانگین سنی 28/6 ±52/51 سال، طول مدت ابتلا به دیابت 03/5±08/7 سال، نمایه توده بدنی 001/3±28/27 کیلوگرم بر مترمربع و قند خون ناشتای 93/51±04/181 میلیگرم در دسی لیتر داشتند. به بیماران مقدار 30 گرم در روز روغن کنجد به مدت 42 روز داده شد. این مقدار روغن جایگزین روغن مصرفی قبلی آنها گردید. سرم ناشتای 12 الی 14 ساعته بیماران در ابتدا و در پایان مطالعه پس از جمعآوری، جهت اندازهگیری متغیرهای مطالعه که شامل قند خون ناشتا، HbA1c و لیپیدهای خون (تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL HDL-) بودند، با استفاده از روشهای آزمایشگاهی مرتبط تجزیه گردید. برای ارزیابی دریافت مواد غذایی در سه نوبت (ابتدا، وسط و پایان مطالعه) از بیماران 24 ساعت یادآمد خوراک گرفته شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری t زوج، آنالیز واریانس با اندازه-گیریهای تکراری (ANVA-Repeated measure) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. نتایج: نتایج به دست آمده حاصل از یافتههای مطالعه ما نشان داد که مصرف روغن کنجد به مدت 6 هفته باعث کاهش معنیداری در میزان قند خون ناشتا(93/51±181 به mg/dl 65/39±154) هموگلوبین گلیکوزیله (2±6/9 به 7/1±4/8 درصد)، کلسترول تام (4/31±6/226 به mg/dl 8/37±8/199) و LDL (5/34±9/123به mg/dl 5/32±5/95) در گروه مورد مطالعه گردید(05/0P
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Sesame Oil on Blood Glucose and Lipid Profile in Type II Diabetic Patients Referring to The Yazd Diabetes Research Center.
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Type II Diabetes is one of the most prevalent endocrine diseases in the world that results from a combination of insulin resistance and ß-cell failure. Regarding importance of nutritional factors in management of diabetes, this study was designed to explore the effect of sesame oil on blood glucose and lipid profile in type II diabetic patients at Yazd Diabetes Research Center in 2007. Methods: A quasi-experimental study was conducted on 25 patients with type II diabetes mellitus (age: 51.5±6.28y BMI:27.3±3kg/m2 disease duration:7.08±5.03y Fasting blood glucose level: 181±51.9mg/dl). Subjects received 30 g/day sesame oil for 6 weeks. Sesame oil was supplied to the patients, who were instructed to use it in place of other cooking oils for 42 days. Plasma glucose, glycated hemoglobin (HbA1c), lipid profiles [Total cholesterol (TC), low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C), high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) and triglycerides (TG)] were measured at baseline and after 45 days of sesame oil substitution. 24 hours dietary recalls were obtained at the start , middle and end of study. Data was analyzed using analysis of variance with repeated measures and paired t-test. Results: Following 42 days intake of sesame oil, there were significant decrease in FBS (181±51.93 vs 154±39.65 mg/dl), HbA1c (9.64 ± 2 vs 8.4 ± 1.74 percent), TC (226.68 ± 31.4 vs 199.8 ± 37.87 mg/dl), LDL-c (123.9 ± 34.56 vs 95.53 ± 32.54 mg/dl) compared to pre-treatment values. (P < 0.05) . Blood TG level decreased after intake of sesame oil but this difference was not significant (P=0.2).Also, the changes of HDL-c levels were not significant (P=0.1). Conclusion: Sesame oil consumption results in considerable decrease in blood sugar, HbA1c and blood lipid levels (TC and LDL-C) in type II diabetics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدیه مصلایی پوریزدی | m mosallaieepour yazdi
. nmosallaiee@yahoo.com
شهریار اقتصادی | sh eghtesadi
فاطمه کاسب | f kaseb
محمد افخمی اردکانی | m afkhami ardakani
فاطمه حسینی | f hoseini
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-608&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات