این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۹-۱۳
عنوان فارسی
مقایسه اثر سوکروز و کرم املا برروی درد حاد ناشی از خونگیری پاشنه پا در نوزادان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : برخلاف عقیده رایج قبلی نوزادان درد را حس مینمایند و حتی ممکن است حساسیت آنها به درد و اثرات درازمدت ناشی از آن بیش از شیرخواران بزرگتر باشد. شایع ترین اقدام دردناک در نوزادان خونگیری است. راههای متفاوتی برای تسکین درد حاد در نوزادان وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه ، مقایسه اثر سوکروز 25% باکرم املا (لیدوکائین + پریلوکائین) و پلاسبو (آب و کرم پایه) در تسکین درد حاد ناشی از خونگیری ، در نوزادان ترم بیمارستان آموزشی شهید صدوقی یزد بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 210 نوزاد ترم انجام شد. تمام نوزادان در شرایط بالینی پایدار و یکسان بودند. نوزادان بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. در گروه اول (سوکروز 25% + کرم پایه) ، گروه دوم (کرم املا + آب مقطر) و گروه سوم (کرم پایه + آب مقطر) استفاده شد. سپس خونگیری از پاشنه پا انجام گرفت. همزمان با خونگیری امتیاز DAN ، و مدت زمان گریه و تعداد ضربان قلب اندازهگیری شد . پس از جمعآوری اطلاعات و آنالیز آنها ، شدت درد ، مدت زمان گریه و تعداد ضربان قلب در سه گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج : زمان گریه (میانگین انحراف استاندارد) در سه گروه، سوکروز 25% و کرم پایه،کرم املا با آب مقطر وکرم پایه و آب مقطر به ترتیب عبارت بود از 7/653/10 ، 4/5 76/8 و 11/18 97/18 (001/0=P). امتیاز DAN در سه گروه با استفاده از آزمون کروسکال– والیس مورد مقایسه قرار گرفت و تفاوت از نظر آماری معنیدار بود (001/0=P). نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که محلول سوکروز و کرم املا هردو باعث کاهش شدت درد و مدت زمان گریه و امتیاز DAN میشوند ، ولی به دلیل اثر سریع و سلامت بیشتر ، محلول سوکروز توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the Effectiveness of Oral Sucrose and Emla Cream in Reduction of Acute Pain Due to Heel Sticks for Blood Sampling in Neonates
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Certain painful, invasive procedures are necessary for care, and are commonly performed in both healthly and sick neonates. Current evidence shows that the newborn infant has both physiologic and anatomic capacity to experience pain. Recent research suggests that pain experienced in the neonatal period might have long-term effects later in life. Previous research has shown that orally administered sweet-tasting solutions reduce signs of pain during painful procedures. This effect is considered to be mediated both by the release of endorphins and by a preabsorptive mechanism related to the sweet taste. Methods: This study was a controlled , randomized and double – blind study on 210 neonates. These newborns were randomly divided into 3 groups A, B and C. Group A received 2 ml of 25% sucrose orally as well as base cream was applied at the site for heel stick, group B received 2 ml of distilled water and application of EMLA cream, while group C received 2 ml of distilled water and base cream. The heart rates of the newborn were recorded by the cardiac monitor before and after heel stick blood sampling and the duration of crying was determined as well. Pain was scored by DAN scale.There were no differences in demographic characteristics of all neonates. Results: The results showed that the DAN scale was significantly lower in the sucrose group (mean : 3.840) as compared to the EMLA group (mean: 3.366) and the placebo group(5.557), but the difference in the duration of crying was not significantly different in the sucrose group (mean: 10.5 second) and the EMLA group(mean 8.76). Conclusion: Both sucrose and EMLA are effective in reducing stress associated with heel lancet in newborns, but as sucrose acts faster and is healthier, its usage is proposed in neonates requiring heel sticks for blood sampling.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین اعرافی | h aarafi
ضیای اسلامی | z islami
محمود نوری شادکام | m noori shadkam
محمدعلی منوچهری نایینی | ma manoocheri naeini
ثریا جلال پور | s jalalpour
سرافراز آبیاری | s abyari
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-620&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات