این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۲۹-۳۴

عنوان فارسی مقایسه میزان شیوع آلودگی میکربی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشیها و فروشگاههای زنجیره ای جنوب تهران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: علیرغم پیشرفت در مراقبتهای پزشکی وتکنولوژی مواد غذایی که در سالهای اخیر صورت گرفته است هنوز همFOOD-BORNE DISEASE در کشورهای پیشرفته ودر حال توسعه مشکل عمده ای برای سلامت انسان محسوب می شوند. از آنجا که گوشت مهمترین ماده پروتیینی در رژیم غذایی ما محسوب می شود, ونیز گوشت در انتقال باکتریها به خصوص باکتریهای زئونوز به انسان نقش مهمی دارد، ما بر آن شدیم تا شیوع باکتریهای پاتوژنی مانند سالمونلا ,کمپیلو باکتر، یرسینیا و آئروموناس را در گوشتهای قرمز و مرغ عرضه شده به صورت بسته بندی شده و غیربسته بندی در مناطق تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران راکه تاکنون بررسی نشده است مورد بررسی قرار دهیم. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی و به صورت مقطعی می باشد. 630 نمونه شامل 315 نمونه گوشت مرغ و 315 نمونه گوشت قرمز از تیر ماه 1383 تا مرداد ماه 1384 به مدت یکسال تهیه و مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه گیریها از واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت بسته بندی و واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت غیر بسته بندی از مناطق مختلف جنوب تهران تهیه شدند. نمونه ها جهت تشخیص آزمایشگاهی بر اساس دستورالعمل شماره 2394 مؤسسه ملی استاندارد ایران انجام شد. نتایج: از630 نمونه گوشت و مرغ مورد بررسی از مناطق جنوب شهر تهران 183 نمونه(29%) از نظر آلودگی میکربی مثبت بودند .2/49% از نمونه های مثبت متعلق به گوشت مرغ و9/ 8 %متعلق به گوشت قرمز بودند . ازمجموع نمونه های گوشت و مرغ آلوده مورد مطالعه، 71 نمونه به سالمونلا (3/11%), 68 نمونه به کامپیلوباکتر(1/10%), 26 نمونه به یرسینیا انتروکلی تیکا(1/4%) و 18 نمونه به آئروموناس(9/2%) آلوده بودند. در نمونه های گوشت قرمز آلودگی میکربی در 9/4% از موارد بسته بندی و 3/10% از موارد غیر بسته بندی مشاهده گردید. در حالی که در نمونه های گوشت مرغ آلودگی افزایش یافته به طوری که در3/ 59% مرغ به صورت بسته بندی و7 /45% به صورت غیر بسته بندی آلودگی میکربی مشاهده گردید . اختلاف مشاهده شده در میان نمونه های ارسالی مرغ بسته بندی و غیربسته بندی از مناطق جنوبی تهران از نظر آماری معنی دار است(P0.05).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of the Prevalence of Microbial Contamination in Packed and Unpacked Redmeat and Chicken Meat at Retail Outlets and Department Stores in Southern Tehran
چکیده انگلیسی مقاله Introduction:Despite advances in disease prevention and food materials technology, food – borne diseases are still a major problem in both developed and developing countries. Morever, meat plays a key role in transfer of bacteria, especially “Zoonotic” to humans. Therefore, we decided to investigate the outbreak of pathogenic bacteria such as Salmonella,Campylobacter, Yersinia and Aeromonas in red meat and chicken offered as packed and unpacked in areas under the authority of Tehran university of medical sciences . Methods: 630 samples including 315 raw chicken meat and 315 raw red meat samples were collected and tested for a period of one year from July, 2004 to August,2005. Samples were collected from shops selling packed meat and chicken as well as shops selling unpacked meat and chicken in different parts of the south of Tehran The methods used for the laboratory investigation were based on Iranian National Standard Procedure No. 2394. Results: Of the 630 samples of chicken and meat, 183 samples (29 %) were contaminated. 49.2 percent of the contaminated samples were chicken meat and 8.9 percent were red meat. From the total, 71 samples were contaminated with salmonella (11.3 %), 68 samples with Campylobacter (10.8 %), 26 samples with Yersinia entrocolitica (4.1 %) and 18 samples with Aeromonas (2.9 %). In red meat samples, microbial contamination was observed in 4.9 % of packed and 10.3 percent of unpacked samples. Contamination rate of chicken samples was higher including 59.3 % of packed and 45.7 % of unpacked chicken samples. The observed difference between the remitting samples of packed and unpacked chicken was statistically significant. (P< 0.05) Conclusion: Our results indicated that although the centers selling packed and unpacked red meat from south of Teheran showed different microbial contamination rate, the differences were statistically insignificant. (P> 0.05)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مهدی سلطان دلال | mm soltan dallal


سعید واحدی | s vahedi


حجت زراعتی | h zeraati


روناک بختیاری | r bakhtiari


فرخ ایزد پور | f izadpoor


محمد خلیفه قلی | m khalifeh gholi


زهرا روحانی رانکوهی | z rohani rankohi


حمیده نوروز بابایی | h norooz babaei


تاج الملوک کفاشی | tm kaffashi


پرستو فاضلی | p fazeli


آناهیتا کامکار | a kamkar



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-624&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات