این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۳، شماره ۵، صفحات ۴۱-۴۹
عنوان فارسی
مقایسه ی اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتئین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اختلال چربی های خون از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی ( Anethum graveolens.L ) و اجزای اصلی شوید کاروون، فلاندرنن، لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول ملکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند .هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است. روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30± 250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1 ± 23 درجه سانتیگراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1 و 2 به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروههای 3 و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروههای فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، LDL/HDL، TG/HDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است در مورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای کلسترول و LDL خون موشها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (p
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the Efficiency of Lovastatin and Seed Dill Extract in Reduction of Serum Lipid Levels in Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Serum lipid disorders are one of the important risk factors for development of coronary arterial atherosclerosis. The aim of this study was to compare the effects of the drug lovastatin and a liquid vegetable extract (dill) on blood plasma lipid levels of rats. Methods: In this experimental study, 32 mouse vistar rats weighing 250±30 grams were included and maintained at 23±1 degrees Celsius. The rats were divided into 4 groups of 8 rats each. Groups I and II were given normal and high cholesterol diet, while groups III and IV were given high cholesterol diet with either lovastatin or seed dill extract for a period of 3 weeks, respectively. At the end of study, blood samples were taken and plasma lipid levels determined by the manual method. (It is worth mentioning that ultimately 26 rats were included in the study groups). Results: Results showed that both administration of lovastatin and the seed dill extract led to a significant reduction in plasma levels of cholesterol, triglycerides, LDL and LDL/HDL, TG/HDL ratios. There was a significant reduction in the levels of LDL (P< 0.001) and also a significant increase in levels of HDL (P< 0.001) in both the groups. The effects on plasma triglycerides levels, LDL/HDL and TG/HDL ratios were not significant. Conclusion: Considering the results of the study, seed dill extract affects plasma lipid levels and is more effective in lowering plasma cholesterol and LDL levels as compared to lovastatin.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی رفعتی | a rafati
. alirafati@gmail.com
سیما مرادی | s moradi
منصور اسماعیلی دهج | m ismaeili dahadje
بمانعلی جلالی | b jalali
پریچهر ییغمای | p yaghmayee
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-512&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات