این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۳، شماره ۵، صفحات ۵۹-۶۴

عنوان فارسی بررسی و اندازه گیری باقیمانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال ۱۳۸۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کشاورزان چه با یا بدون آگاهی بر علیه آفات بوته و میوه خیار خصوصاً سفیدک قارچی داخلی (‍Pseudoperonospora cubensis) و سطحی (Sphaerotheca fuliginea‌) و همچنین لکه زرد باکتریایی خاک از مانکوزب و بر علیه قارچ بوتومیری از سم بنومیل استفاده می نمایند که مصرف بی رویه و عدم رعایت دوره کارنس ، این سموم از طریق میوه به انسان رسیده و در درازمدت عوارض مزمن را ایجاد می نمایند.لذا نظر به اهمیت غذا در حیات انسانها و ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه، که نقش عمده ای در سلامت افراد جامعه به همراه دارند و به جهت اهمیت تحقیقات باقیمانده سموم در مواد غذایی و میوه ها و تعیین میزان باقیمانده آنها که توسط FAO,WHO مکرراً پیشنهاد می گردند این تحقیق را انجام داده ایم . روش بررسی: در این بررسی پس از تهیه میوه خیار (بوته ای و درختی) از مزارع تولیدی مناطق مورد بررسی به تعداد 76 نمونه، آنها را خوب شسته و سپس خرد کرده و آنها را با n بوتیل استخراج نمودیم و سپس حلال را پرانده و حاصل استخراج را به دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) ‌با دتکتور ECD تزریق و مورد سنجش قرار دادیم. نتایج: نتایج به دست آمده در مناطق مختلف را با روش آنالیزواریانس دوطرفه (ANOVA) مورد بررسی آماری قرار دادیم ، که نشان داد بین مناطق مورد بررسی و میزان سم اثر متقابل وجود دارد (P > 0.05) و همچنین با محاسبه میانگین مقادیر مشخص شده که اکثر مناطق مقادیر بالاتر از میزان استاندارد پیشنهادی این دو سم (PPM‍‍0.01) را دارند. نتیجه گیری: علت عمده بالا بودن مقادیر سم می تواند مربوط به عدم آگاهی کشاورزان از سم پاشی به موقع مزارع، استفاده از مقادیر با روی سم عدم شناسایی آفات گیاهی و ... را قید کرد که نیاز به آموزش کشاورزان شدیداً احساس می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation and Measurement of Pesticidal Residues Benomil and Mancazeb in Cucumber Produced in Mazandaran.
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Considering the importance and usefulness of fruits in people’s daily diet as they play an important role in determining public health and also considering the significance of pesticide residues in foods and fruits , measurement of which has been repeatedly reiterated by WHO and FAO, this research was done. Irregular use of pesticides by farmers knowingly or unknowingly without observing its caress period has led to the contact of these pesticides with humans through foods and fruits and in the long run, they will surely cause chronic complications . Methods: In this study, after collecting cucumbers form 76 sample regions, we rinsed them carefully, sliced them thinly and mashed them up. Then, we extracted them three times with n butyl acetate. Later, we evaporated the solvent. At the end, we measured the residue by chromatographic gas (GC) and detector (ECD). Results and Conclusion: The results obtained were analyzed with the help of two-way ANOVA. It indicated that there is a correlation between the investigated regions and the residual amount (P>0.05). Calculation of the mean ratings showed that the levels of these two pesticides are higher than the acceptable level in most of the regions. (0.01)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cucumber, Residues of pesticides, Benomil, Mancozeb

نویسندگان مقاله محمد شکرزاده لموکی | m shokerzadeh
. mslamuk@yahoo.com


حبیب واحدی | h vahedi


بیژن شعبانخانی | b shabankhani



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-515&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات