این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳-۷
عنوان فارسی
بررسی سطح خونی هورمون لپتین قبل و بعد از درمان با متفورمین در بیماران دیابتی نوع ΙΙ(NIDDM)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: لپتین هورمون بافت چربی با 176 اسید آمینه و 16 کیلو دالتون وزن مولکولی است. لپتین با اثر بر هیپوتالاموس و بافتهای محیطی بدن باعث کاهش جذب غذا و افزایش مصرف انرژی شده و در نهایت وزن بدن و BMI ( Body Mass Index)تنظیم میشود. هدف این مطالعه بررسی سطح خونی هورمون لپتین قبل و بعد از درمان با متفورمین در بیماران دیابتی نوع ΙΙ است. روش بررسی: 25 بیمار دیابتی نوع ΙΙ بدون مصرف هیچ دارویی جهت بررسی اثر متفورمین بر لپتین و فاکتورهای دیگر به روش Clinical Trial به صورت قبل و بعد از درمان وارد مطالعه شدند، سن و BMI بیماران به ترتیب بیش از 30سال و بالایKg/m2 30 بود. برای هر بیمار 1000 میلیگرم متفورمین 2 بار در روز به مدت یک ماه تجویز شد. نتایج: میانگین وزن بدن، BMI، توده چربی بدن و توده چربی آزاد بدن بیماران قبل و بعد از درمان از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. میانگین غلظت لپتین و انسولین خون بیماران قبل و بعد از درمان از نظر آماری تغییری نداشت. میانگین غلظت گلوکز خون، غلظت کلسترول و تری گلیسرید، غلظت LDL- کلسترول خون بیماران قبل و بعد از درمان از نظر آماری تفاوت معنیداری دارد(05/0p <). آنالیز آماری ارتباط هورمون لپتین با هورمون انسولین، وزن بدن و BMI و توده چربی بدن بیماران قبل و بعد از درمان به ترتیب ارتباط مستقیم و ضعیف نشان داد و از نظر آماری معنیدار نمیباشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد اگر چه متفورمین با عث کاهش گلوکز و چربیها در این دوره زمانی میشود ولی بر لپتین، انسولین و فاکتورهای دیگر طی زمان درمان اثری ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
لپتین ، انسولین، متفورمین، دیابت
عنوان انگلیسی
Study of Blood Leptin Levels before and After Treatment with Metformin in Diabetes Type Ii Patients
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Leptin is a fat tissue hormone that has 176 amino acids with a molecular weight of 16 KD . Leptin has effects on the hypothalamus and peripheral tissues resulting in decreased food absorption and increased energy consumption that finally reduces the body weight and BMI. The aim of this research was to investigate the blood levels of leptin before and after treatment with Metformin in type II diabetic patients. Methods: 25 type II diabetic patients without any previous drug treatment history were investigated. This study was a clinical trail before and after treatment with Metformin. Results: There was no particular difference in BMI, average body weight, fat mass and free fat mass before and after treatment. Similarly, the difference in concentration levels of blood glucose, cholesterol, tri-glycerides and LDL-cholesterol before and after treatment was not statistically significant. Also, there was no difference in the average concentration of leptin and insulin before and after treatment Conclusion: This result showed that although metformin decreased glucose and lipid levels during the treatment period, (1 month) it did not have an effect on leptin, Insulin and other related factors during treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
leptin, insulin, type II diabetes (NIDDM), Metformin.
نویسندگان مقاله
جواد محیطی اردکانی | j mohiti
رضا دیده دار | r didehdar
محمد افخمی اردکانی | m afkhami ardekani
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1034&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات