این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۸-۱۱
عنوان فارسی
بررسی تأثیر سیر روی لیپیدهای سرم و قند خون در بیماران دیابتی نوع II
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : هیپرلیپیدمی از ریسک فاکتورهای شایع همراه با دیابت بوده و موجب تشدید عوارض قلبی عروقی میگردد. جهت کاهش گلوکز خون و اصلاح هیپرلیپیدمی، رژیم های غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. گیاهان دارویی از جمله سیر (گارلیک) از زمانهای قدیم جهت کنترل دیابت و کاهش لیپیدهای خون وفشارخون مورد توجه قرار گرفته است. روش بررسی :دراین مطالعه اثرات گارسین که نوعی از فرآوردههای سیر موجود در کشور میباشد بر لیپیدهای سرم و قندخون بیماران دیابتی نوع II مورد بررسی قرار گرفت. از بین بیماران دیابتی نوع 2 که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کرده بودند 45 بیمار که مبتلا به هیپرلیپیدمی بودند به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. این بیماران به مدت 4 هفته تحت درمان با قرص گارسین روزی سه عدد قرار گرفتند و لیپیدهای سرم و قندخون بیماران هنگام شروع و در پایان مطالعه اندازهگیری شدکه نتایج زیر به دست آمد. نتایج : قرص سیر به صورت معنیداری موجب کاهش کلسترول سرم به میزان 6/18 میلی گرم در دسی لیتر (p=0.004) وکاهش LDL سرم به میزان 7/15 میلیگرم در دسی لیتر (p=0.001 ) گردید. تاثیر سیردر کاهش LDL ( p=0.015) وافزایش HDL (( p=0.056 در زنان واضحتر از مردان بود. نتیجه گیری: با توجه به اثرات خوب سیر در کاهش قند خون و لیپیدها میتوان پیشنهاد داد از قرص سیر (گارسین) در درمان بیماران دیابتی و هیپرلیپیدمیک به عنوان یک داروی کمکی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیر، لیپید، دیابت نوع II
عنوان انگلیسی
Study of the Effect of Garlic on Serum Lipids and Blood Glucose Levels in Type 2 Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Hyperlipidemia and diabetes are common risk factors for ischemic heart disease, which is the main cause of mortality in diabetic patients. Strict control of blood glucose and other risk factors in diabetics has led to prevention of complications. Garlic has received particular attention for control of blood glucose and decrease in blood lipid levels. At present, several studies have been carried out in order to prove advantages of garlic. Methods: In this study, effects of garsin (a derivative of garlic present in our country) on serum lipids and blood glucose levels in diabetes mellitus type 2 patients was observed. Forty-five type 2 diabetics who had hyperlipidemia were selected. These patients were kept on treatment with 3 tablets of Garsin / day for 4 weeks. Serum lipids and blood glucose levels were measured prior to and at the end of treatment. Results: Relationship between sex and response to treatment in this study was meaningful, such that Gsarsin led to decrease in LDL-C and increase in HDL in females. Conclusion: Therefore, Garsin can be used as an adjunct to treatment in diabetes type 2 patients with hyperlipidemia.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Garlic, Lipid, Glucose, TypeII Diabetes.
نویسندگان مقاله
محمد افخمی اردکانی | m afkhami ardekani
عبدالرزاق کمالی اردکانی | ar kamali ardakani
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1035&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات