این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۶۰-۶۷

عنوان فارسی بررسی اثر درشت مغذی‌ها بر پاسخ‌های قلبی - عروقی در افراد سالم و دیابتی نوع II
چکیده فارسی مقاله مقدمه : با توجه به تناقضات، خلاء اطلاعاتی و برخی از کاستی‌ها در زمینه شناخت تاثیر ماکرونوترینت‌ها بر پاسخ‌های قلبی- عروقی نظیر برون ده قلبی، ضربان قلب ، حجم ضربه‌ای ، فشار‌خون سیستولیک ، فشار‌خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی تحقیق حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1380 صورت پذیرفت. روش بررسی : این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی روی 10 فرد سالم و 15 فرد دیابتی نوع II انجام و پاسخ های قلبی - عروقی، قبل و تغییرات آن تا 5 مرحله یعنی 15،30،60،90و120 دقیقه بعد از مصرف نشاسته گندم، کازئینات سدیم و روغن زیتون تعیین شد.میزان کالری درشت مغذی‌ها 10کیلو کالری به ازای هر کیلوگرم وزن مطلوب بدن بود.داده‌ها با آزمونهای آماری آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه‌گیریهای تکراری، t مستقل و t زوج مورد قضاوت قرار گرفت. یافته‌ها: 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد) در سنین 8/5± 6/36 و نمایه توده بدن kg/m2 2/1±24 و 15 فرد دیابتی نوع II (4 زن و 11 مرد) در سنین 2/5± 9/38 سال و نمایه توده بدن kg/m2 6/1±24 مورد بررسی قرار گرفتند. مصرف ماکرونوترینتها در افراد سالم سبب افزایش معنی‌دار و تدریجی در برون ده قلبی شد (05/0P<)، در حالیکه در افراد دیابتی تغییرات برون ده قلبی معنی‌دار نبود. در افراد سالم فشار‌خون سیستولیک و فشار متوسط شریانی بعداز دریافت ماکرونوترینت‌ها افزایش یافت (05/0 p<) ، در حالی که فشار‌خون سیستولیک افراد دیابتی کاهش یافت (05/0 P<) و فشا ر متوسط شریانی افت معنی‌داری نشان داد(05/0 p<).در هر دو گروه فشار‌خون دیاستولیک تغییری نشان نداد. نتیجه‌گیری: پاسخ های قلبی – عروقی افراد سالم و دیابتی نوع II بعد از دریافت ماکرونوترینت‌ها اختلاف معنی‌داری نشان داد (05/0 p<).بدین ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که دیابت در همان مراحل اولیه سیستم قلبی – عروقی این بیماران را درگیر می‌سازد. اما تحقیقات دیگری با تعداد نمونه‌ی بیشتر توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماکرونوترینت ، برون ده قلبی ، دیابت نوع II

عنوان انگلیسی Effects of Macronutrients on Cardiovascular Responses in Type 2 Diabetics and Healthy Subjects
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: It is felt that there is an information void regarding the effect of macronutrients on cardiovascular responses such as cardiac output,heart rate,stroke volume,systolic blood pressure,diastolic blood pressure and mean arterial pressure, therefore, this study was designed to explore these effects at Shaheed Beheshti University in 2001. Materials & Methods: This clinical trial was carried out on 10 healthy subjects and 15 type 2 diabetics. Cardiovascular responses defined before and 15,30,60,90 and 120 minutes after the intake of wheat starch,sodium caseinat and olive oil. The calorie level was 10 kcal per kg of ideal body weight. Statistical analyses were done by analysis of variance with repeated measures, independent - t test and dependent- t test. Results : The age of healthy subjects (4 women ,6men)was 36.6±5.8(mean±SD)yr,body mass index was 24±1.2Kg/m² , age for the type 2 diabetics (4 women ,11men)was 38.9±5.2(mean ±SD )yr , body mass index was 24±1.6Kg/m². In healthy subjects, macronutrients caused marked and gradually developing postprandial increases in cardiac output, while in type 2 diabetics,cardiac output had no changes. In healthy subjects, systolic blood pressure and mean arterial pressure rose after the ingestion of macronutrients (P< 0.05). In type 2 diabetics after the ingestion of macronutrients there was a fall in systolic blood pressure and mean arterial pressure(P< 0.05).In both groups, diastolic blood pressure showed no changes . Conclusion: There were considerable differences in the speed of development and the pattern of the cardiovascular responses between type 2 diabetics and healthy subjects (P< 0.05).Finally we conclude that diabetes in the early stages probably involves the cardiovascular system.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Macronutrient, Postprandial, Cardiac Output, Type 2 Diabetes

نویسندگان مقاله فاطمه کاسب | f kaseb


محمد حسین سلطانی | mh soltani


مسعود کیمیا گر | m kimiagar


مصطفی حسینی | m hoseini



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-987&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات