این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۲۱-۳۰
عنوان فارسی
اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موشهای صحرایی دیابتی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: دیابت یک اختلال مزمن است که با هایپرگلیسمی شناخته میشود و جهت درمان و کنترل آن از روشهای مختلفی از قبیل ورزش، داروهای شیمیایی و داروهای گیاهی استفاده میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره گشنیز و تمرین استقامتی در موشهای صحرایی دیابتی بود. مواد و روشها: 32 سر موش صحرایی دیابتی انتخاب و در 4 گروه (1)عصاره گشنیز ( 8 سر)، (2)تمرین استقامتی (8 سر)، (3) عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی (8 سر) و (4) کنترل (8 سر)، قرار گرفتند. گروههای 1 و 3 به مدت 4 هفته روزانه mg/kg100 عصاره گشنیز دریافت نمودند، هم چنین گروههای 2 و 3 به مدت 4 هفته، 5 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه روی نوار گردان دویدند. جهت تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق از آزمونهای آماری شاپیروویلک، t وابسته، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0 ≥p). یافتهها: 4 هفته مصرف عصاره گشنیز، تمرین استقامتی و مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی باعث کاهش معنیداری گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین و HbA1c موشهای صحرایی دیابتی شد (001/0=p)؛ مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز (001/0=p) و تمرین استقامتی (03/0=p) اثر بیشتری بر کاهش گلوکز ناشتای موشهای صحرایی دیابتی دارد. هم چنین مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی نسبت به مصرف عصاره گشنیز اثر بیشتری بر کاهش HbA1c موشهای صحرایی دیابتی دارد (02/0=p). نتیجه گیری: با توجه به کاهش شاخصهای گلایسمیک به نظر میرسد چهار هفته مصرف عصاره گشنیز همراه با تمرین استقامتی دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک در موشهای صحرایی دیابتی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گشنیز، تمرین، شاخصهای قندی، دیابت، موش صحرایی
عنوان انگلیسی
Hypoglycemic Interactional Effects of Coriandrum Sativum Extract and Endurance Training in Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Diabetes is a chronic disorder which is recognized by hyperglycemia and Different methods such as exercise, drugs and herbal medicines are used to treat and manage diabetes. The purpose of this study was to investigate hypoglycemic interactive effects of Coriander extract and endurance training in diabetic rats. Materials & Methods: Thirty-two diabetic rats were selected and divided into 4 groups ; (1) coriander extract( n =8), (2) endurance training( n =8),(3) coriander extract with endurance training( n =8),and (4) control ( n =8). Groups 1 and 3 received 100 mg / kg of coriander daily for 4 weeks, Also, groups 2 and 3 for 4 weeks, 5 sessions per week and 60 minutes each session ran on treadmill. To analyze the findings, Shapirovailk test, dependent t-test, one way ANOVA and Tukey post hoc test were used (p ≤ 0.05). Results: Four weeks of Coriander extract intake, endurance training and coriander extract with endurance training significantly decreased fasting glucose, insulin resistance and HbA1c in diabetic rats (p=0.001); Consumption of coriander extract with endurance training compared to coriander extract (p = 0.001) and endurance training (p=0.03) had a greater effect on the reduction of fasting glucose in diabetic rats. Also, coriander extract with endurance training compared to coriander extract had a greater effect on reducing the HbA1c in diabetic rats (p=0.02). Conclusion: Due to reduction of glycemic indexes, It seems that coriander extract with endurance training used for four weeks has hypoglycemic interactions in diabetic rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Coriandrum, Exercise, Glycemic Index, Diabetes Mellitus, Rat
نویسندگان مقاله
سید علی حسینی | S.A Hosseini
دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت
عبدالصالح زر | A.S Zar
دانشگاه جهرم
آرمان قاسمی | A Ghasemi
دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت
امیدرضا صالحی | O Khoradmehr
دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت
آرزو خرادمهر | A
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
فاطمه فخرایی | F Farkhaie
دانشگاه ازاد اسلامی، مرودشت
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2509-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-711927.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات