این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۳۱-۴۰
عنوان فارسی
تولید روغن ماهی غنی از DHA از ضایعات تن ماهیان با استفاده از ترکیب روشهای استخراج با سیال فوق بحرانی (SFE) و کروماتوگرافی با سیال فوق بحرانی (SFC)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) از اسیدهای چرب ضروری میباشند که پتانسیل ویژهای در سلامتی انسان دارند. از اینرو، پژوهش حاضر با هدف تولید روغن حاوی مقادیر بالا از DHA از ضایعات تن ماهیان توسط کوپلکردن روشهای استخراج با سیال فوق بحرانی (SFE) و کروماتوگرافی با سیال فوق بحرانی (SFC) انجام شد. مواد و روشها: ضایعات تنماهیان پس از آنالیز ترکیبات، با استفاده از روش SFE روغنگیری شدند. سپس، سطوح DHA توسط روش SFC تغلیظ گردید. روغنهای خروجی هر دو فرآیند با ارزیابی میزان رطوبت و پارامترهای شیمیایی چون ترکیبات فرار، لیپیدهای خنثی، پروفایل اسیدهای چرب و نرخ اسیدیته کیفی سنجی شدند. یافتهها: نتایج نشان دادند که ترکیبات فراری چون آلکانها غالباً در روغنهای خروجی هر 2 فرآیند وجود داشت. آلدهیدها در هیچ یک از نمونهها مشاهده نگردیدند و اسید استیک تنها در روغنهای حاصل از SFE تشخیص داده شد. دیمتیلآمین در روغن خروجی هر 2 فرآیند مشاهده گردید. در لیپیدهای خنثی، سطوح TAG و FFA در روغنهای خروجی SFC بیش از SFE بود. از سویدیگر، میزان استرهای واکسی و کلسترول در روغن خروجی فرآیند SFE بیش از SFC بود. در اسیدهای چرب، میزان DHA در روغن بدست آمده از SFC بهطور معنیداری بیشتر از SFE بود. نرخ اسیدیته در روغنهای حاصل از هر 2 فرآیند اختلاف معنیداری را نشان نداد. نتیجه گیری: ضایعات تنماهیان دارای پتانسیل مناسبی برای تولید امگا 3 با کیفیت بوده و کوپلینگ فرآیندهای SFE و SFC روشی مناسب برای تولید روغن ماهی با دوزهای بالای DHA است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امگا 3، ضایعات تن ماهیان، سیال فوق بحرانی، ترکیبات فرار
عنوان انگلیسی
Production of DHA- High Dosage Fish Oil from Tuna by-Products by Coupling of Supercritical Fluid Extraction (SFE) and Supercritical Fluid Chromatography (SFC)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Eicosapentaenoic acid (EPA) and Docosahexaenoic acid (DHA) are essential fatty acids that have the potential to be beneficial to human health. So, the purpose of this project was production of DHA- in high dosage from tuna wastes by coupling of supercritical fluid extraction (SFE) and supercritical fluid chromatography (SFC). Materials & Methods: Tuna by-products after the analysis of compounds were extracted by SFE process to produce crude oil. Then, DHA level was concentrated by SFC process. Obtained oil in both process were evaluated for the chemical parameters such as moisture and volatile compounds, neutral lipids, fatty acids profile and acidic value. Results: The results showed that volatile components such as alkanes were mostly detected in obtained oil by 2 methods. Aldehydes were not observed in any of the samples and acetic acid was diagnosed in outlet oil by SFE only. In Neutral lipids, the TAG and FFA levels in outlet oil by SFC were higher than SFE. On the other hand, levels of wax esters and cholesterol in obtained oil by SFE were higher than SFC process. In fatty acids, the amount of DHA in SFC was significantly higher than SFE. Acidic value did not have significant differences in the two processes. Conclusion: Tuna by-products have the potential to produce high quality omega 3 fatty acids and coupling of SFE and SFC processes are good methods for production of DHA- high dosage fish oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مهدی طاعتی کلی | MM Taati keley
Gorgan agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهاره شعبانپور | B Shabanpour
Gorgan agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهدی اجاق | M Ojagh
Gorgan agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2825-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-711928.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات