این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۲۰۳-۱۹۵

عنوان فارسی امکان سنجی استفاده از ویژگیهای خازنی برای تعیین میزان رسیدگی سیب
چکیده فارسی مقاله درجه‌بندی محصولات کشاورزی بر اساس رسیدگی برای بسیاری از میوه ها و سبزیجات از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. روش‌های مختلفی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه به کار گرفته شده است که بعضی مخرب و برخی دیگر غیر مخرب هستند. در این تحقیق برای تعیین رسیدگی میوه‌ی سیب در دوران انبارمانی بر اساس ویژگی‌های ظرفیت خازنی ابتدا یک سامانه‌ی آزمایشگاهی به منظور اندازه‌گیری ظرفیت حسگر خازنی طراحی و ساخته شد. سپس مدلی برای استخراج ثابت دی‌الکتریک سیب پیشنهاد گردید و در ادامه رابطه‌ی بین ثابت دی‌الکتریک و میزان رسیدگی میوه بررسی شد. نمونه‌ها از سیب پائیزه رقم رد دلیشز و گلدن دلیشز انتخاب شدند. تمام نمونه‌های بالغ در یک روز برداشت شدند و هر کدام از ارقام به سه گروه 45 تایی، و هر گروه به سه دسته 15 تایی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم شدند. ثابت دی‌الکتریک سیب در طی رسیدن میوه در شرایط کنترل شده دما و رطوبت اندازه‌گیری شد. نتایج  این مرحله نشان داد ثابت دی‌الکتریک در طی رسیدن میوه کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر در بسامد kHz 100 ثابت دی‌الکتریک در طی رسیدن میوه روند کاهشی منظمی را دنبال کرده و ازین رو این اطلاعات ذیقیمت است. ادامه­ی مطالعات از جمله بررسی رابطه "زمان رسیدن- میزان مواد جامد محلول" و "زمان رسیدن – استحکام" در این بسامد انجام گرفت. نتایج این مرحله نشان داد که استحکام در طی رسیدن میوه روند کاهشی دارد و میزان مواد جامد محلول (TSS) در طی مراحل رسیدن روند افزایشی را طی می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیب، حسگر خازنی، بسامد، درجه بندی میوه،

عنوان انگلیسی Feasability of using electrical capacitance for determining the fruit ripeness of apple
چکیده انگلیسی مقاله Grading based on product ripeness is important for marketing fruits and vegetables. Various methods have been used to determine fruit ripeness some of which are destructive and some nondestructive. In this study for determining the fruit ripeness of apple during storage an apparatus was designed and fabricated to measure the electrical capacitance of the fruit samples as an indication of fruit ripeness. In the next stage a model was proposed to establish a relationship between the capacitance and ripeness (maturity rate) of the apple fruits. The capacitance unit was used to measure the dielectric constant of two apple varieties; Red delicious and Golden Delicious. For each variety three fruit samples of 45 mature apples were harvested on one day. Each sample was divided into three groups of small, medium and large apples.  Preliminary tests indicated that the capacitance unit can establish a good relationship between dielectric constant and fruit ripeness at a frequency of 100 kHz. Remaining tests were conducted to measure dielectric constants of all samples under controlled conditions of temperature and humidity at this frequency. Analyses of the results indicated that dielectric constant decreases as the fruit ripens. This frequency level was also used to conduct other tests for measuring the fruit hardness and total soluble solids (TSS) during ripening stage. Results indicated that fruit hardness decreases and TSS increases during ripening.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple, Capacitive sensors, Frequency, Grading fruit

نویسندگان مقاله علی حیاتی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز

محمدحسین رئوفت |
استاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز

سعادت کامگار |
استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه شیراز

فیروز جهانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_66809_231e18d6c8edba2125cb5d8faff4ec67.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-713594.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات