این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۲۶۱-۲۶۸
عنوان فارسی
امکان سنجی فنی استفاده از اشعه مادون قرمز در پوست گیری مغز فندق به روش خشک
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، حذف پوست قهوهای روی مغز فندق با استفاده از تابشدهی اشعه مادون قرمز مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. برای این کار تأثیر پارامترهای توان لامپ مادون قرمز در سه سطح 800، 1200 و 1600 وات، مدت زمان تابشدهی در سه سطح 2، 3 و 4 دقیقه و رطوبت اولیه مغز فندق در چهار سطح 4، 6، 8 و10 درصد بر پایه تر برای رسیدن به بیشترین میزان درصد سُست شدن پوست قهوهای روی مغز، انجام شد. آزمایشها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. برای تعیین میزان درصد سُست شدن پوست قهوهای از تکنیک پردازش تصویر استفاده شد. نتایج نشان داد افزایش توان مادون قرمز و مدت زمان تابشدهی به طور معنیداری (p < 0.05) باعث افزایش میزان درصد سُست شدن پوست شد و افزایش رطوبت اولیه مغز فندق به طور معنیداری (p < 0.05) بر کاهش میزان درصد سست شدن پوست گردید. اثرات متقابل هر سه پارامتر مورد بررسی، اثر معنیداری (p < 0.05) در سست شدن پوست نشان داد. مناسبترین پارامترهای واحد مادون قرمز در توان تابشی 1600 وات، مدت زمان تابشدهی 3 دقیقه و رطوبت اولیه مغز فندق 4 درصد تعیین شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوست گیری خشک، مغز فندق، مادون قرمز، پردازش تصویر،
عنوان انگلیسی
Technical feasibility of using infrared radiation in dry-peeling for hazelnuts
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, removal of the brown skin (seed coat) on the hazelnut kernel was investigated using infrared radiation. Evaluation of the infrared radiation method to achieve the highest percentage of seed coat loosening on the kernel. The effects of infrared emitter power at three levels of 800, 1200 and 1600 W, radiation duration at three levels of 2, 3 and 4 minutes, and the initial moisture content of hazelnuts at four levels of 4, 6, 8, and 10% wet basis (w.b.) were investigated. Experiments were conducted at factorial in a completely randomized design with three replications. The peel loosening percentage was determined with using image processing method The results showed that by increasing in the IR radiation power and radiation time increased the percentage skin loosening significantly (p < 0.05), while the increase of moisture content hazelnuts was caused reduced the percentage skin loosening (p < 0.05). The most appropriate parameters the IR radiation unit were determined to be radiation power at 1600 W, the radiation time 3 min, and the moisture content of hazelnut 4% (w.b.).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی ماشاءاله کرمانی |
هیات علمی
شهریار کوراوند |
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
جلال اسکندری |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_66829_2b6f07bbde97c03d4d2a45af2a1f84fb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-713600.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات