این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۹-۱۵
عنوان فارسی
بررسی اثر عصاره الکلی دانه اسپند (Peganum harmala) بر پلاسمودیوم فالسیپاروم و مقایسه آن با کلروکین در شرایط in vitro
چکیده فارسی مقاله
پیش زمینه و هدف:مالاریا یکی از مهمترین عفونتهای انگلی در جهان است. بیش از %40 جمعیت جهان در مناطق اندمیک مالاریا زندگی می کنند. با توجه به ظهور سوشهای پلاسمودیوم فالسیپاروم مقاوم به کلروکین در دهه های اخیر، کشورهای در حال توسعه از جمله ایران با مشکلاتی در درمان موارد حاد بیماری مواجه می باشند. به همین دلیل یافتن داروهای جدید با حداقل عوارض جانبی ضروری به نظر می رسد. از هزاران سال پیش، گیاهان به صورت سنتی در نقاط مختلف جهان برای درمان مالاریا استفاده می شوند. با توجه به توصیه های سازمان بهداشت جهانی مبنی بر تحقیقات پیرامون گیاهان بومی مناطق مالاریاخیز، ما نیز بر آن شدیم تا تاثیر عصاره الکلی دانه گیاه اسپند را بر انگل پلاسمودیوم فالسپاروم بررسی نماییم.مواد و روشها: عصاره اسپند در 4 غلظت 12.5 mg/ml، 25 mg/ml، 50 mg/ml و 100 mg/ml بر روی انگلهای جدا شده از نمونه خون 23 بیمار مبتلا به پلاسمودیوم فالسیپاروم با استفاده از روش in Vitro و بر مبنای دستورالعمل WHO با کمی تغییرات، مورد ارزشیابی قرار گرفت.یافته ها: از نظر آماری هر 4 غلظت عصاره اسپند به طور معنی داری نسبت به کنترل، توانسته اند از رشد انگل جلوگیری کنند (p< 0.05). در مقایسه با کلروکین 2 غلظت اول یعنی 12.5 mg/ml و 25 mg/ml کمتر از کلروکین تاثیر داشتند اما دو غلظت 50 mg/ml و 100 mg/ml همانند کلروکین بر روی رشد انگل تاثیر داشتند. همچنین در سه مورد مقاوم به کلروکین عصاره 50 mg/ml و 100 mg/ml عصاره اسپند موثر واقع شد.بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد که عصاره الکلی دانه اسپند می تواند تا حدود زیادی مانند داروی کلروکین مانع رشد انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپند، پلاسمودیوم فالسیپاروم، کلروکین
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شربت خوری میترا |
تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
شربت خوری میترا |
تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
ناطق پور مهدی | nategh pour mehdi
ادریسیان غلام حسین | edrissian gholam hossein
سوری عفت | soori effat
محب علی مهدی | moheb ali mehdi
اکبرزاده کامران | akbarzadeh kamran
متولی حقی افسانه | motevalli haghi afsaneh
سطوت محمدتقی | satvat mohammad taghi
رحیمی عباس | rahimi abbas
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-136&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات