این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی(Kelussia odoratissima) با آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در پرورش ماهی قزل آلا ی رنگین کمان (Rainbow trout)
چکیده فارسی مقاله گیاهان به دلیل  عوارض جانبی کمتر می‌توانند به عنوان یک جانشین مناسب داروهای شیمیایی از جمله آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته شوند باشند. گیاه کرفس کوهی یکی از گیاهان تغذیه ای، مرتعی و بومی ایران همراه با اثرات ضد باکتریایی است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه کرفس کوهی با آنتی بیوتیک های اریترومایسین وآنروفلوکساسین علیه 4 جدایه استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد. بدین منظور ابتدا تیمارها با سه تکرار در غلظت های مختلف  100، 50، 25، 5/12 و 25/6 میکرو گرم بر میکرو لیتر عصاره طراحی گردید. سپس برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصاره ها از روش چاهک گذاری (Well Diffusion) استفاده گردید و با قرار دادن دیسک های آنتی بیوتیک اریترومایسین و آنروفلوکساسین در محیط کشت مولر هینتون حاوی باکتری  قطر هاله عدم رشد باکتری اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری05/0 p≤ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کرفس کوهی در غلظت های 25/6 و 5/12 میکرو گرم بر میکرو لیتر هیچ اثری بر باکتری های مورد مطالعه نداشت. همچنین در باکتری های3و4  علاوه بر غلظت های 25/6 و 5/12 در غلظت های 25 میکرو گرم بر میکرو لیتر  عصاره کرفس نیز هاله عدم رشد مشاهده نشد. بیشترین قطر هاله عدم رشد به ترتیب در باکتری های 1، 2، 4، 3 با میانگین قطر هاله عدم رشد، 19.33، 19.33 ، 18.67 و 15.33 میلی متر اندازه گیری شد که اختلاف معناداری را  بین غلظت های مختلف نشان داد (05/0> p) .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی بیوتیک ، قزل آلای رنگین کمان، استرپتوکوکوزیس، کرفس کوهی.

عنوان انگلیسی Comparison of the Antimicrobial Activity of ethanol Extract of Celery (Kelussia odoratissima) with common antibiotics used in Rainbow trout farms
چکیده انگلیسی مقاله Plants can be used as a suitable replacement for synthetic drugs such as antibiotics due to fewer side effects. Celery (Kelussia odoratissima) is a native plant of Iran along with anti-bacterial effects. This study aimed to compare the efficacy of anti-bacterial antibiotics with Ethanol extract of celery against four strains of Streptococcus iniae isolated from rainbow trout. In this regard, five treatments with different concentrations of 6.25, 12.5, 25, 50 and 100 µg/µl  of extracts was developed. Then, Well Diffusion and Discs on Mueller Hinton methods were used to determine the antibacterial activity. Collected data were statistically analyzed using one-way ANOVA and the significant level of p< 0/05. The results showed that ethanol extract of celery in concentrations of 6.25 and 12.5 µg/µl had no effect on the studied bacteria. Also, there is no bacteria inhibition zone in bacteria concentration of 25µg/µl in 3, 4 bacterial isolates addition to 6/25 and 12/5 µg/µl. The most bacteria inhibition zone diameters were respectively recorded 19.33, 19.33, 18.67 and 15.33 mm that showed the difference between different concentrations (p< 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اسماعیل پیرعلی خیرآبادی | esmaeil pirali khirabadei
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد

زهرا سلطانی نژاد | zahra soltani nejad
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد

فرزانه نیکوخواه | farzaneh nekokah
shahrekord
دانشگاه شهرکرد

امین نعمت اللهی | amin neamatollahi
university shahrekord
دانشگاه شهرکرد


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-260-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات