این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله پزشکی ارومیه
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۹-۱۵
عنوان فارسی
بررسی میزان مصرف مواد غذایی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه
چکیده فارسی مقاله
پیش زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان مصرف مواد مغذی مورد نیاز توسط خانمهای باردار و مقایسه آن با مقادیر توصیه شده می باشد. مواد و روش کار: مصرف مواد غذایی روزانه تعداد 118 نفر از زنان باردار که در هفته 16-12 بارداری بوده اند با استفاده از روش یادآمد 24 ساعته (سه روز، دو روز غیر تعطیل و یک روز تعطیل) بررسی شد و سپس با استفاده از نرم افزار FPII ارزیابی شد و میزان مصرف مواد مغذی محاسبه و با مقادیر توصیه شده در جدول RDA مقایسه شد. میانگین مصرف و میانگین درصد کفایت مصرف مواد مغذی و درصد افرادی که کمتر از مقادیر توصیه شده مواد مغذی مختلف را دریافت می کردند مشخص شد. نتایج یافته های این مطالعه نشان می دهد میانگین دریافت انرژی 636±2304 کیلوکالری و پروتئین 29.2±75.76 گرم بوده ولی 39 درصد افراد کمتر از 80 درصد میزان توصیه شده انرژی و پروتئین دریافت نموده اند. میانگین دریافت ویتامین ها به شرح ذیل بوده است: ویتامین A=1441 میکروگرم، ویتامینB12 میلی گرم، ویتامین B2 یا ریبوفلاوین 1.47 میلی گرم، ویتامین B3 یا نیاسین 21.79 میلی گرم، ویتامین B6=1.91 میلی گرم،B12=3.46 میکروگرم، اسید فولیک 180.3 میکروگرم، اسید پانتوتنیک 2.40 میلی گرم، ویتامین C=141 میلی گرم و ویتامین E=20.78 میلی گرم. میانگین دریافت روزامه مواد معدنی نیز به شرح ذیل بوده است: کلسیم 838 میلی گرم، مس 1.72 میلی گرم، آهن 28.9 میلی گرم، منیزیم 162 میلی گرم، فسفر 735 میلی گرم، پتاسیم 2536 میلی گرم، سلنیوم 42.8 میلی گرم و روی 9.4 میلی گرم. بحث و نتیجه گیری: گزارشات مختلف نشان می دهد (9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2، 1) در بیشتر ممالک توسعه نیافته مقادیر سفارش شده مواد مغذی براساس RDA بطور کامل توسط مادران باردار دریافت نمی شود. این مطالعه نیز نشانگر عدم دریافت کافی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند رشد و سلامت جنین، نوزاد بدنیا آمده و حتی مادران را تحت تاثیر قرار دهد به نظر می رسد آنچه بیش از دسترسی به مواد غذایی و یا وضعیت اقتصادی در بروز چنین حالتی می تواند موثر باشد عدم آشنایی و اطلاع از نحوه صحیح تغذیه در این دوران می باشد که لزوم توجه به آموزش تغذیه به مادران باردار را بیش از پیش نشان می دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منافی مجید |
ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
منافی مجید |
ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)
ربیعی پور سهیلا | rabiei pour soheila
پورحیدر باقر | pourheydar bagher
نشانی اینترنتی
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-161&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات